Bassoa jokaiselle: 2.1-kanavaiset PC-kaiuttimet testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Klipsch Promedia 2.1Klipsch oli yksi ensimmäisistä Yhdysvaltalaisista kaiutinvalmistajista, ja on rakentanut premium-kaiuttimia vuodesta 1946. Klipsch Promedia 2.1 on ollut vakiokalustoa 2.1 PC-kaiutinjärjestelmien joukossa jo vuodesta 2000. Vaikka yritys vastikään julkaisi langattoman version, testaamme nyt perusmallia. Tällä hetkellä se irtoaa 154,99 dollarin hintaan ja tulee yhden vuoden takuulla.


Klipsch Promedia 2.1 on yksi kahdesta tämän testin tuotteesta josta löytyy THX-sertifikaatio. THX-sertifikaatin saanut audiosysteemi ylittää sille vaaditut audiolaadun vaatimukset jotka THX Ltd. on asettanut. Spesifikaatiot eivät ole julkista materiaalia, mutta tiedämme niiden pitävän sisällään vaatimukset signaali/kohinasuhteesta ja distorsiosta. THX-sertifikaatio ei ole ilmainen, vaan voi maksaa paljonkin. Tästä syystä monet valmistajat eivät halua sertifikaatiota vaikka laadun puolesta sen saisivatkin. THX-sertifikaatiolla on neljä eri tasoa, ja "THX-sertifioitu multimediatuote" on näistä helpoin saavuttaa.

Subwoofer-kotelo on ryhmän kevyin, pitäen sisällään yhden 6,5" pitkäliikerataisen kuitukomposiittisen subwooferin, jonka huipputeho on 130 W. Kotelo on hieman suurempi kuin Gigaworks T3, 9,5" x 9,8" x 10,2".


Huolimatta kohtalaisen matalasta hintalapusta, Klipsch Promedia 2.1:sta löytyy diskantti ja driveri kummastakin satelliitista. Diskantti on 0,75" kokoinen ja sen parina on 3" pitkäliikeratainen woofer. Yksittäisen kaiuttimen tehoa ei ole kerrottu, mutta kumpikin kanava on 35 W huipputeholtaan. Satelliitit ovat miellyttävän näköisiä kansilla tai ilman ja niillä on melko vaatimaton look. Ainoat tunnisteet ovat pienet oranssit/kultaiset Klipsch ja THX -merkit.

Promedia 2.1 -kaiuttimet eivät sisällä juurikaan muuta sillä ne tulevat johdot pysyvästi kiinnitettyinä. 1/8" mini line-in ja käyttöliittymän johdot on kiinnitetty oikeanpuoleiseen kaiuttimeen. Molemmissa satelliiteissa on johdot sisäänrakennettuina ja ne kiinnittyvät standardeihin kiinnikeisiin subwooferissa.


Vaihtoehtona linjasisääntulolle käyttäjät voivat liittää audiolähteen aux-liitäntään oikeanpuolimmaisessa satelliitissa. 1/8" kuulokeportti löytyy myös sieltä.


Promedia 2.1 kontrollit ovat yksinkertaiset mutta toimivat volyymi- ja subwoofer-säätimet. Diskanttisäädin olisi voinut olla hyvä lisä, mutta volyymi ja subwoofer on perustasoa tässä testissä.

Kommentoi artikkelia