Bassoa jokaiselle: 2.1-kanavaiset PC-kaiuttimet testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Logitech Z623Logitech perustettiin 1981 PC-hiirten valmistajana, ja on ollut vakionimi oheislaitteiden valmistuksessa siitä lähtien. Labtecin oston myötä 2001 yritys on ottanut suuria askeleita PC-kaiuttimien markkinoilla laatutuotteilla kuten Z-560. Logitech Z63 jota testaamme tänään vaikuttaa olevan korvaava tuote hyvin arvostellulle Z-2300:lle joka on ollut saatavilla vuodesta 2004 lähtien. Tämä 2.1 systeemi on hinnoiteltu 146,99 dollariin ja tulee kahden vuoden takuulla.


Muovinen viimestely Logitechin premium 2.1-kanavaisessa tuotteessa vaikuttaa hieman puuttelliselta verrattuna sen kilpailijoihin, mutta Z623 näyttää melko miellyttävältä tosielämässä mattamustan viimestelyn ja hopeisten Logitech- ja THX-logojen ansiosta. Promedia 2.1:n lisäksi Z623 on ainoa josta löytyy THX-sertifikaatio. Molemmat näistä on myös noin 100 dollaria halvempia verrattuna muihin testattuihin tuotteisiin.

Kumpikin satelliitti on kooltaan 7,75" x 4,5" x 4,75" ja on varustettu yhdellä 2,5" 35 W kupuelementillä ja alumiinisella vaiheplugilla. Subwoofer on testin toiseksi suurin ja siinä on 7" 130W paine-kaiutinelementti sisällä ja kooltaan se on 12" x 11" x 10".


Tämän tuotteen mukana tulee 1/8" mini-jack-kaapeli ja pakolliset aloitusmanuaalit ja takuulaput. Varustelu on melko spartalaista, mutta et oikeastaan tarvitse mitään muuta ja halpa hinta ei paljoa mahdollista.

Subwooferissa on RCA-sisääntulo vasemmalle satelliitille, mutta oikea on kiinni 15-pinnisellä sarjaportilla. Tämän mukana kulkee kontrollisignaalit sekä oikean kaiuttimen audiosignaali.


Z623:ssa on myös kaksi 1/8" mini-jackia — yksi subwooferille ja toinen oikealle satelliitille, plus RCA stererosisääntulo subwooferissa. Kuulokeliitäntä on vakiopaikalla oikeassa satelliitissa.


Logitech Z623 ei tarjoa yllätyksiä kontrolleissa, ja virtanapin lisäksi siitä löytyy volyymi- ja subwoofer-säätimet, jotka tuntuvat kestäviltä ja laadukkailta.

Kommentoi artikkelia