Bassoa jokaiselle: 2.1-kanavaiset PC-kaiuttimet testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Creative Gigaworks T3Sound Blasterin luojana tunnettu Creative ei juuri esittelyjä kaipaa PC-käyttäjille. Yritys on valmistanut PC-kaiuttimia vuosikausia ja tarjoaa lukuisia eri malleja. Gigaworks T3 on sen premium-tuote 2.1-kategoriassa ja se irtoaa creativen verkkosivuilta 249 dollarin hintaan. Kaiuttimissa on yhden vuoden takuu.


Gigaworks T3 on kompaktein tämän testin komboista. Kumpikin satelliitti pitää sisällään 2" full-range -elementtin ja suurin osa niiden 5,9" x 3,0" x 3,7" koosta johtuu käyteyistä jalustoista.

Huolimatta kohtuullisen pienestä 8,4" x 9,3" x 11,3" koosta bassovahvistin pitää sisällään kolme kertaa enemmän bassoajureita kuin yksikään toinen tämän testin subwoofer. Gigaworks T3 käyttää siis kolmea 6,5" bassoelementtiä. Kokonaisteho on 80 W ja kumpikin satelliitti on 15 W nimelliseltä teholtaan. Kyseessä on siis nimellinen teho, eikä huipputeho.


Kaiutinsysteemin mukana tulee 1/8" stereo mini - RCA -splitterikaapeli ja langallinen kaukosäädin. Satelliiteissa on sisäänrakennetut johdot RCA-tyylisillä liittimillä, mikä on kätevää, mutta vaikeuttaa kustomointia.


Kaukosäädin on yksinkertainen, mutta toimiva. Koko yläosa on volyymisäädin joka tuntuu mukavan raskaalta. Siitä löytyy myös hyvin sijoitetut kuuloke ja aux -liitännät. Kaikki 250 dollarin testatut vaihtoehdot pitävät sisällään kaukosäätimen, mikä on hyvin kätevää työpöytäkäytössä jos satelliitit eivät ole käden ulottuvilla.


Subwooferin takaa löytyy RCA-liitännät ja 1/8" kaukosäädinliitäntä. Vaikka kaukosäädin helpottaa volyymisäätöä, bassotason säätö ei ole helppoa koska se löytyy vain subwooferin takaa. Tämä sijoittelu on surkea ottaen huomioon tuotteen kalliin hinnoittelun.

Kommentoi artikkelia