Asus Eee Pad Transformer TF101: Tabletti valeasussa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Eee Pad Transformer: enemmän kuin tabletti

Transformerin paras puoli ei liity edes itse laitteeseen, vaan mahdollisuuteen käyttää telakointiasemaa. Toisin kuin muiden tablettien tapauksessa, Transformerin telakointiasema käytännössä muuttaa sen kannettavaksi tietokoneeksi. Lisäksi lukitusmekanismin sijoittaminen saranoihin tarkoittaa, että näyttöä voi jopa kallistaa perinteiseen tapaan. Ikävä puoli telakointiasemassa on sen 150 dollarin lisähinta.Telakointiasema myös kasvattaa akkukestoa, sillä se sisältää sisäänrakennetun vara-akun. Vara-akun tuoma lisäaika riippuu tietysti käyttötarkoituksesta, mutta yleisesti ottaen se tuplaa laitteen akkukeston.
Kannattaa muistaa, että Androidin akkuvarauksen indikaattori kertoo ainoastaan tabletin akun varaustilan eikä se ota huomioon telakointiaseman tarjoamaa lisävirtaa. Transformer itse asiassa kohtelee telakkaansa enemmän perinteisenä virtalähteenä kuin akkuna.

Jos Transformerin ja telakan akut ovat 50 prosentin varaustilassa, niiden yhteenlaskettu kapasiteetti on pienempi kuin pelkällä täyteen ladatulla tabletin akulla. Kun tabletti kiinnitetään telakointiasemaan, se lataa omaan akkuunsa kaiken tarjolla olevan virran. Tästä syystä laite kannattaa pitää kiinni telakassa aina kun mahdollista.

Paremman akkukeston lisäksi myös telakointiaseman USB-porteista on todellista hyötyä esimerkiksi tallennustilan kasvattamisessa. Transformer tunnistaa minkä tahansa FAT32-muodossa olevan tallennuslaitteen ja tiedostonhallintaa varten Asus tarjoaa oman natiivin sovelluksensa.Jos käytät telakointiasemaa aktiivisesti, suosittelemme ehdottomasti USB-hiiren hankintaa. Telakointiaseman touchpad-ohjain näyttää laitteessa ympyränmuotoisen kursorin, jonka käyttäminen ei ole erityisen kätevää. Liittämällä laitteeseen perinteisen hiiren saat kuitenkin käyttöön tutun nuolikursorin.

Kommentoi artikkelia