Asus Eee Pad Transformer TF101: Tabletti valeasussa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Akunkesto ja latausaikaAkunkesto

Tabletin akkukeston mittaaminen on kohtalaisen vaihtelevaa, ellei koko prosessia kontrolloida tarkasti alusta loppuun saakka. Kosketuseleillä ei ole juuri merkitystä akkukeston kannalta. Suurimmat tekijät ovat CPU- ja GPU-kuormitus, näytön kirkkaus, äänenvoimakkuus ja wifin käyttö.

Tablettien akkukestoa mitataan siis skriptillä, joka soittaa mp3-muotoista musiikkia 50 prosentin äänenvoimakkuudella sekä selaa eri wikipedia-sivuja 12 minuutin välein. Testi on ehkä hieman ylimitoitettu, mutta antaa hyvän kuvan pahimmasta mahdollisesta tilanteesta.

Latausaika

Latausajat ovat käytännössä kaksiteräinen miekka. Paras ratkaisu akun kannalta on hidas lataus, mikä pitää akun paremmassa kunnossa pidempään. Nopeidenkin latausaikojen hyöty on kiistämätön laitteen käytön kätevyyden kannalta, mutta silti nopeat lataukset heikentävät akkukestoa pitkällä tähtäimellä. Latauksen nopeus alkaa yleensä laskea 80 - 95 prosentin välillä. Latausnopeus nollasta kymmeneen prosenttiin on siis nopeampi kuin 90 prosentista sataan.

Kommentoi artikkelia