Asus Eee Pad Transformer TF101: Tabletti valeasussa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: langaton suorituskykyTässä testissä laitteiden langattoman yhteyden suorituskykyä mitataan kahdessa eri tilanteessa. Ensimmäisessä testissä laitteen ja tukiaseman välillä on näköyhteys ja etäisyys on noin 1,5 metriä. Toisessa testissä etäisyys kasvaa noin kuuteen metriin ja välissä on kolme kevyttä väliseinää, joiden on tarkoitus simuloida sisätiloissa tapahtuvaa signaalin heikkenemistä.

Kaikki laitteet ovat idle-tilassa kaksi minuuttia ennen testien ajamista, jotta järjestelmän virransäästötekniikat eivät vaikuttaisi langattoman yhteyden toimintaan.

Eee Pad Transformerin suorituskyky on hyvällä tasolla käytettäessä 802.11n-standardin yhteyksiä, mutta vanhempi 802.11g antaa toisenlaisia tuloksia. Kun laite sijoitetaan lähelle tukiasemaa, kokonaissiirtonopeus on itse asiassa hitaampi kuin kauempaa mitattaessa. Sillä ei ole kuitenkaan käytännön merkitystä. Siirtonopeus pysyy joka tapauksessa yli 20 Mb/s -tasolla, mikä ei käytännössä aiheuta laitteesta johtuvia pullonkauloja.

Kuten myös Acerin A500, Transformer käyttää vain yhtä taajuuskaistaa. Se ei siis kykene hyödyntämään 5 GHz:n verkkoja. Se kannattaa pitää mielessä, jos omistat dual-band-reitittimen ja haluat käyttää myös 5 GHz:n
taajuusaluetta.Kommentoi artikkelia