Asus Eee Pad Transformer TF101: Tabletti valeasussa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

HDMI-ulostulo ja kameran laatu

Asus Eee Padin HDMI-ulostulo toimii kuten muissakin Android-tableteissa. Full HD -resoluutiolla toimivat televisiot näyttävät tabletin ruudusta 1280x800 pikselin kokoisen kopion, joka skaalataan koko ruudun kokoiseksi.
Google voisi ja sen ehdottomasti pitäisi kehittää tv-käyttöä eteenpäin. Kun kirjoitat televisioon liitetyllä tabletilla, Androidin virtuaalinäppäimistö näkyy myös television ruudulla. Parhaimmillaan sen pitäisi näkyä vain tabletin ruudulla ja vähintään tarjolla pitäisi olla edes vaihtoehto sen piilottamiseen tv:n ruudulta. 1280x800 pikselin resoluutio ei ole paras mahdollinen työskentelytilan kannalta, eli kaikki hyötykäytössä oleva tila on tarpeen.

Vaikka käyttöliittymän ongelmat ovat kaikkien Android-tablettien yhteinen ongelma, Transformerin tapauksessa kaapeleiden hallinta on toteutettu muita paremmin. Toisin kuin esimerkiksi Xoomissa ja A500:ssa, Asus on yhdistänyt USB- ja virtajohdon samaan kaapeliin, mikä vähentää johtohässäkkää. Paras ratkaisu on kuitenkin käyttää telakointiasemaa, joka sijoittaa latauspistokkeen vasemmalle puolelle.

Kameran laatuEee Pad Transformerin kamera tuottaa vaihtelevan laatuisia kuvia. Tulokset muistuttavat erittäin paljon Acerin Iconia A500 -tablettia. Kuvat ovat kohtalaisen hyvälaatuisia, mutta eivät silti pärjää nykypäivän älypuhelinten kameroille.

Ikävä kyllä Asus ei asentanut Transformeriin ollenkaan salamavaloa, eli kuvaaja on kokonaan tarjolla olevan valaistuksen armoilla. Hyvin valaistuissa ympäristöissä kuvat ovat Xoomin ja A500:n tasolla. Hämärämmissä tilanteissa kennon valoteho ei enää riitä ja kuvista tulee auttamatta rakeisia. Lisäksi makrokuvat ja zoomatut kuvat ovat Transformerin heikko lenkki. Yleisesti ottaen Asuksen linssi jää jälkeen Motorolan käyttämästä.

Kommentoi artikkelia