Asus Eee Pad Transformer TF101: Tabletti valeasussa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Asuksen Android-muutokset ja Honeycomb 3.2




Tarkempi kuvaus Androidin tablet-version perustoiminnoista löytyy aiemmasta (englanninkielisestä) Xoom-artikkelista, jossa on käsitelty kaikki ominaisuudet ohjauksesta sovellusten asentamiseen.

Asuksen muutokset käyttöliittymään



Honeycombin "normaali" näppäimistö sisältää neljä riviä näppäimiä. Melkeinpä kaikkien valmistajien versioissa näppäimistö sisältää lähes pelkästään kirjaimia, eli numeroiden syöttämiseksi on ensin painettava erillistä funktio-näppäintä.



Asus on kuitenkin parantanut tilannetta ja tehnyt numeroiden syöttämisestä helpompaa. Transformeriin on lisätty yksi näppäinrivi, joka on omistettu pelkästään numeroita varten. Koko ajan käsillä olevat numeronäppäimet tulevat tarpeeseen, kun käytössä on esimerkiksi taulukkolaskentaohjelma tai pelkkä numeroiden syöttäminen hakukoneeseen. Se myös tekee näppäimistöstä tutumman oloisen perinteisiin fyysisiin näppäimiin tottuneelle (yksi hyvä puoli niille, joita virtuaalinäppäimistö ei innosta). Honeycomb 3.2: vain pieniä muutoksia



Tähän mennessä suuri osa valmistajista on jo julkaissut laitteilleen 3.1 tai 3.2 päivitykset. Käyttöjärjestelmän näkökulmasta jokainen päivitys parantaa suorituskykyä edes hieman, mutta käyttäjän kannalta 3.1 päivityksen muutoslista jäi lyhyeksi. Työpöydän widget-sovellusten kokoa voi muuttaa, vaikka se toimiikin vain Gmailin, kalenterin ja kirjanmerkkien tapauksessa. Lisäksi moniajotoiminto näyttää nyt 18 viimeisintä sovellusta entisen viiden sijaan.

Android Honeycomb 3.2 tuo mukanaan kolme suurempaa muutosta.

  • Optimointeja useammalle tablet-laitteelle, joilla parannetaan järjestelmän yhteensopivuutta eri laitteiden välillä.
  • Zoomaus kiinteän kokoisille sovelluksille. Android 3.2 mahdollistaa kiinteän kokoisten sovellusten paremman käytön isommilla ruuduilla tarjoamalla pikseleiden suhteen skaalatun vaihtoehdon venytetyille sovelluksille.
  • Median toisto SD-kortilta. SD-korttipaikan sisältävissä laitteissa käyttäjä voi ladata tiedostoja suoraan niitä soittaviin mediasovelluksiin.


Kuten Honeycomb 3.1 -version tapauksessa uusimmassakin versiossa suuri osa suorituskykyparannuksista keskittyy näytönohjaimeen eli prosessorin tehoa mittaavat testit eivät juuri paranna tuloksiaan.

Median toisto SD-kortilta ei ole erityisen suuri parannus. Käytännössä se tuo mukanaan natiivin tuen SD-kortille kirjoittamiseen ja sieltä lukemiseen, kuten 3.1 toi mukanaan natiivin USB-tuen. Muistikortille kirjoittaminen ja sieltä lukeminen oli mahdollista jo Android 3.1:n tapauksessa käyttämällä OI File Manager -sovellusta.



3.2:n hyödyllisin ominaisuus on "compatibility zoom", joka helpottaa älypuhelimille suunniteltujen sovellusten käyttöä tablettien isommilla ruuduilla kuvaa skaalaamalla.



Se on kätevä ominaisuus, vaikka toteutus ei olekaan täydellisellä tasolla. Esimerkiksi System Panel -sovelluksen tapauksessa tehtäväpalkkiin ilmestyy mahdollisuus joko zoomata tai venyttää sovellusta. Valinta ei kuitenkaan aina ole saatavilla ja silloin sovellusta zoomatan automaattisesti.

Kommentoi artikkelia