Asus ZenBook 3 Deluxe – Suuri pienessä paketissa

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Näyttö

Asus on päätynyt käyttämään uusimmassa ZenBookissa Corningin Gorilla Glass 5 -lasipinnoitetta antamaan näyttöpaneelille kestävyyttä ja tyyliä. Full HD -resoluution IPS-paneeli ei vedä maksimikirkkaudeltaan vertoja 12-tuumaiselle mallille, ja samalla lasipinta aiheuttaa myös hieman heijastuksia.

Lasipinta tarkoittaa yleensä kosketustukea, mutta sitä Asus ei ole syystä tai toisesta lisännyt ZenBookiin. Ainakin allekirjoittanut jäi kaipaamaan usein kosketustukea tottuneena vastikään Lenovon hybridilaitteiden monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin. ZenBook on näiltä osin perinteinen läppäri, mikä karsii hieman pisteitä mobiilikäyttöön suunnatulta laitteelta.

Asuksen käyttämä IPS-paneeli ei ehkä vedä vertoja Surface Bookin tai 13" MacBook Pro:n näytöille, mutta väritoistoltaan ja uniformiteetiltaan se on kuitenkin täysin riittävä, ja harvempi käyttää tämänkokoista laitetta väritarkkaan työhön, ja kuten jo mainittiin, laite ei ole suunnattu piirtäjillekään kosketustuen puutteen myötä. Useimmille 1920x1080 resoluutio tässä kokoluokassa toimii moitteetta 100% skaalausasetuksella, joten Windowsin skaalausongelmista ei tarvitse myöskään vaivautua.


50% harmaa paljastaa yleensä epätasaisuuksia heikompien paneelien toistossa


Testufo.com ja Lagon.nl -sivustojen testien perusteella paneelin uniformiteetissa ei ollut merkittäviä ongelmia, mutta vasteajat olivat arvostelluiden IPS-paneelillestin kannettavien osalta häntäpäässä. Mustan toisto oli myös IPS-paneelille tyypillisesti välttävä, mutta testimallin paneelissa ei ollut merkittäviä valovuoto-ongelmia, ja kuvanlaatu pysyi suhteellisen tasaisena myös pimeässä.


Testufo.comin liiketoistotesti paljastaa paneelin heikot vasteajat


Kokonaisuudessaan ZenBook 3 Deluxen näyttö on riittävä useimpiin käyttötarkoituksiin, mutta se jää kuitenkin monilta osin jälkeen laadukkaimmista paneeleista, eikä juurikaan kuulu Deluxe-nimeä kantavaan laitteeseen.


Kamera paljastaa hieman epätasaisuutta vasemmassa ylänurkassa, mutta tämä ei ollut huomattavissa normikäytössä

Kommentoi artikkelia