Asus ZenBook 3 Deluxe – Suuri pienessä paketissa

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudetAsuksen tämän vuoden ZenBook-malliston keskikooksi asettuva UX490UA – tai tuttavallisemmin ZenBook 3 Deluxe – ottaa 12-tuumaisen pikkuveljensä tavoin merkittävän askeleen eteenpäin jo tutuksi tulleesta alumiinikannettavasta entistä solakamman ulkomuodon myötä. Asuksen mukaan käytetty alumiiniseos on 50% tavallista vahvempaa.14" näytöllä varustetun kannettavan ylimääräiset sentit on saatu kavennettua siinä määrin, että näytön kuva-ala kattaa 84% laitteen rungon mitoista. Näin ollen 14-tuumaisella näytöllä varustettu malli on jo solakampi kuin useimmat perinteiset 13-tuumaiset mallit.

Vaikka ZenBook 3 Deluxe onkin vain 12,9 mm ohut - ja painaa vain 1,1 kiloa - alumiinikansi ja näytön lasipinta pitävät rakenteen jäykkänä, toisin kuin jotkin aiemmat täysin magnesiumrakenteiset kevytkannettavat. Tämä lieneekin ollut ainakin yksi syy Gorilla Glass 5:n käyttöön, sillä yleensä lasipaneeli kertoo lähinnä kosketustuesta, mitä ZenBookista ei kuitenkaan löydy. Näin ollen ZenBook ei myöskään taivu tablet-tilaan, vaan pienestä koostaan huolimatta se on perinteinen läppäri. 12-tuumaiseen malliin verrattuna Deluxe-mallin Gorilla Glass on uudempaa versiota, ja näin ollen sen pitäisi myös kestää pudotuksia paremmin.Mukana tulee läppärin lisäksi musta säilytyskuori kannettavalle ja pussukka adaptereille, adapteri USB-C-liitännälle ja HDMI-liitännälle, virtalaturi USB-C-johdolla sekä tarvittavat ohjekirjaset ja näytön puhdistusliina.

Ohjelmisto

ZenBookissa on myös tuttuun tapaan valmiiksi asennettuna ohjelmistoa kuten McAfeen virustorjuntakokeilu sekä Facebook ja Twitter -sovellukset. Lisäksi tarjolla on Asus Giftbox-linkki jonka kautta löytyy lisää enemmän tai vähemmän hyödyllisiä sovelluksia. Itse kannettavan asetuksiin vaikuttavia ohjelmia on vain AudioWizard, jonka kautta voi säätää valmiita preset-asetuksia äänitasapainolle. Valmiiksi asennettuna on myös muutama mikrotransaktioita penäävä pikkupeli: Candy Crush Soda Saga, March of Empires: War of Lords ja Royal Revolt.

Kommentoi artikkelia