Arvostelussa Surface Pro 2

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Yleistä

Surface Pro 2:een kuuluu mukaan myös stylus, mutta testin aikana sen käyttö ei tuntunut lainkaan luontevalta. Kynä on hieman kolhon näköinen, vaikka kulkee kyllä näppärästi mukana magneettikiinnityksensä ansiosta tabletin kyljessä. Mitään oikeaa käyttötarkoitusta sille oli kuitenkin vaikea nähdä, sillä se ei tarjoa mitään erityistä toiminnallisuutta, eikä toiminut esimerkiksi navigointiin erityisen hyvin. Kuulopuheiden mukaan sen pitäisi kuitenkin olla erittäin hyvä työkalu visuaaliseen tuottamiseen, mutta tätä aspektia en valitettavasti osannut itse pätevästi koestaa. Sen mitä kynää kokeilin, niin piirtely tuntui kyllä ainakin amatöörin mielestä koukuttavan mukavalta ja innostavalta, eikä viivettä piirron ja viivan välissä juuri ollut.Surface Pro 2:n kanssa meillä oli testissä myös TouchCover, mutta siihen syvennyimme hiukan tarkemmin Surface 2:n arviossa.

Harmittavasti Microsoft on päättänyt jättää Officen pois tablettinsa Pro-veriosta. RT-mallista löytyy esiasennettuna koko paketti. Tämä tuo halvempaan malliin paljon lisäarvoa, joka kalliista nyt uupuu.

Surface 2 Pro on hauska laite, joka ei tunnu läppäriltä, vaikka kykenee tekemään samoja asioita. Näyttö on laadukas, ja parempaan pystyviä kilpailijoita on mobiilimaailmassa vähän. Kannettavat tietokoneet tarjoavat tietysti enemmän pinta-alaa, mitä voidaan tässä vertailussa ehkä pitää Surfacen heikkoutena – näyttö on vain reilun 10” kokoinen. Oikealta läppäriltä odotetaan yleensä selkeästi enemmän.Surface 2 Pro on hyvä laite matkalle, mutta kotikäyttöön löytyy samalla rahalla parempaa katetta tarjoavia vastineita, ellei sitten nimenomaan halua tablettia, jolloin kisa on tiukempi. Ennen kaikkea on hienoa, että Surfacen kaltainen laite on sekoittamassa markkinoita ja kuluttajien päitä.

Surface 2 Pron hinnat alkavat 900 eurosta (vrt. Surface 2, 449 €)

kommenttia 2

tataka

Ensi vuonna myyntiin tulevasta power coverista olisitte voineet kertoa myös, lisää akkukestoa huomattavasti.

Itse tykkään surface 2 prosta windows 8.1 kanssa tosi paljon, korvannut läppärin ja tabletin täysin.

qwerty83

Olen katsellut uutta läppäriä, mutta kun olen katsonut tarkemmin Surface 2 Pro:n speksejä, niin menee kyllä kovasti harkintaan. Perus tabletti on löytynyt, mutta suoraan sanottuna iPadit ja Androidit on kuitenkin vain leluja ilman kunnollista softaa. Tuo hoitaisi sen vähäisen tabletoinnin tarpeen, toimisi hyvä akkuisena läppärinä power coverin kanssa, kunnon stylus, ruutia varsin kivasti mobiililaitteeksi ja sisältäisi sen tuiki tarpeellisen täysikokoisen Usbiliitännän, jota kuitenkin melko tiuhaan tarvisi. Telakan kanssa saisi vielä naitettua kivasti raudan "pöytäkoneeksi".

Vaikuttaa aika ideaaliselta laitteelta omaan makuun. Kiinnostaa kovasti.

Kommentoi artikkelia