Arvostelussa Surface Pro 2

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Näyttö ja kamera

Surface Pro 2:n uudistettu näyttö ansaitsee positiivisen arvion. Se on tarkka ja sen värintoisto on realistinen, ei yliampuva. Kuva on terävä, kiitos 1080p-resoluution, ja sisältö reagoi kosketukseen erittäin tyydyttävästi.

Kuten Surface 2:n arvostelussa jo tuotiin esille, tarjoavat jotkut valmistajat jo Full HD -tarkkuutta tiheämpiäkin näyttöjä tabletteihinsa. Kuitenkin kun työpöytäsovellusten skaalaukset ovat sitä luokkaa kuin ovat, niin välillä jo 1080p-tarkkuuskin tuntuu olevan liian suuri. Natiivin resoluution ollessa sitä pienempi, menee teksti usein mössöisen näköiseksi ja kuva menettää terävyyttään. Windowsin omat valikot ja ikonit sen sijaan toistuvat nätisti, mikä osaltaan lisää kontrastia heikommin toistuviin sisältöihin.Silti, sitten kun sisältö sen itse sallii, suoriutuu näyttö sille asetetuista tehtävistä kiitettävästi, ja sen käyttö on miellyttävää. Windows 8:n on rakennettu osittain kosketusnäyttöjä silmällä pitäen, mikä näkyy navigoinnin helppoutena, kun hiirtä ei ole tarjolla. Aivan joka paikassa kosketus ei tunnu kuitenkaan olevan edelleenkään paras vaihtoehto ohjata konetta, ja silloin erillisen hiiren liittäminen koneeseen on loistava vaihtoehto. Myös TouchCover ja muut näppäimistösuojat tarjoavat kursoriohjauksen mahdollisuuden touchpadin muodossa.

Kamera

Kamera oli yksi negatiivisista yllätyksistä Surface 2:n testin jälkeen. Jostain syystä Microsoft on päättänyt panna Pro-malliin selkeästi kehnomman pääkameran kuin pikkuveljestä löytyy. Melkein sen olisi voinut saman tien sitten jättää pois. Surface Pro 2:n molemmat kamerat ovat nimittäin 1,2 megapikselin diipadaapakameroita, joista etummainen riittää toki videopuheluihin vaikkapa Skypessä, mutta takakameralla ei kyllä tee yhtään mitään. Ainoa hyvä puoli kamerassa on, että se on onnistuttu paketoimaan Surfacen sisään ilman unibody-rakennetta rikkovaa muovilistaa, joka RT-version kameran ympäriltä löytyy.

kommenttia 2

tataka

Ensi vuonna myyntiin tulevasta power coverista olisitte voineet kertoa myös, lisää akkukestoa huomattavasti.

Itse tykkään surface 2 prosta windows 8.1 kanssa tosi paljon, korvannut läppärin ja tabletin täysin.

qwerty83

Olen katsellut uutta läppäriä, mutta kun olen katsonut tarkemmin Surface 2 Pro:n speksejä, niin menee kyllä kovasti harkintaan. Perus tabletti on löytynyt, mutta suoraan sanottuna iPadit ja Androidit on kuitenkin vain leluja ilman kunnollista softaa. Tuo hoitaisi sen vähäisen tabletoinnin tarpeen, toimisi hyvä akkuisena läppärinä power coverin kanssa, kunnon stylus, ruutia varsin kivasti mobiililaitteeksi ja sisältäisi sen tuiki tarpeellisen täysikokoisen Usbiliitännän, jota kuitenkin melko tiuhaan tarvisi. Telakan kanssa saisi vielä naitettua kivasti raudan "pöytäkoneeksi".

Vaikuttaa aika ideaaliselta laitteelta omaan makuun. Kiinnostaa kovasti.

Kommentoi artikkelia