Arvostelussa Surface Pro 2

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Suorituskyky

Edullisimmastakin vaihtoehdosta löytyvät 4 Gt keskusmuistia ja Intelin Core i5 -suoritin takaavat erittäin hyvän suoritustason. Jopa pieni PC-pelailu on mahdollista, mikäli ei odota valtavia ihmeitä.Käyttöliittymä on nopea ja sulava. Yllättävän vähän eroa on kuitenkin arkipäivän käytössä, jos vertaa Surface 2:een. Ohjelmat tuntuvat molemmissa aukeavan yleensä rivakasti, eikä lagia ole havaittavissa liki lainkaan erilaisissa siirtymäanimaatioissa tai muussa toiminnassa. Core i5:n tarjoama lisäteho tulee esille oikeastaan vain suuremman rasituksen mahdollisuutena. Toisena etuna on tietysti jättimäinen sovellusvalikoima, joka työpöytäyhteensopivuuden myötä on tarjolla.

Surface 2:n Tegra 4 suoriutui hyvin useamman ohjelman ajamisesta samanaikaisesti, ja niin tekee myös Pro-mallin Intel. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta tässä tapauksessa rahan tuomaa etua on paikoin jopa vaikea huomata. Tietysti erilaiset suorituskykymittaukset ovat oma lukunsa, eikä varmaan tarvitse sanoa, kumpi malli näissä toisen pieksee.

Tiiviisti: Pro 2:n Core i5 mahdollistaa raskaampien sovellusten käytön, mutta arkikäytössä (nettiselailu, sosiaalisen median sovellukset ym.) eroa RT-järjestelmän suorituskykyyn ei juuri näe.

kommenttia 2

tataka

Ensi vuonna myyntiin tulevasta power coverista olisitte voineet kertoa myös, lisää akkukestoa huomattavasti.

Itse tykkään surface 2 prosta windows 8.1 kanssa tosi paljon, korvannut läppärin ja tabletin täysin.

qwerty83

Olen katsellut uutta läppäriä, mutta kun olen katsonut tarkemmin Surface 2 Pro:n speksejä, niin menee kyllä kovasti harkintaan. Perus tabletti on löytynyt, mutta suoraan sanottuna iPadit ja Androidit on kuitenkin vain leluja ilman kunnollista softaa. Tuo hoitaisi sen vähäisen tabletoinnin tarpeen, toimisi hyvä akkuisena läppärinä power coverin kanssa, kunnon stylus, ruutia varsin kivasti mobiililaitteeksi ja sisältäisi sen tuiki tarpeellisen täysikokoisen Usbiliitännän, jota kuitenkin melko tiuhaan tarvisi. Telakan kanssa saisi vielä naitettua kivasti raudan "pöytäkoneeksi".

Vaikuttaa aika ideaaliselta laitteelta omaan makuun. Kiinnostaa kovasti.

Kommentoi artikkelia