Arvostelussa Microsoft Surface ja Windows RT

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 5 kommenttia

Yhteenveto


Odotukset Surfacen suhteen olivat korkeat. Surface RT on laadukas ja todella korkeatasoinen tabletti, jonka kompastuskiveksi muodostuu lähinnä Windows RT itse. Vaikka sen käyttäminen on paikoin jopa nautinnollista, ja vaikka Windows 8:n tulevaisuus on helppo nähdä kirkkaana, muodostui sovellusten yhteensopimattomuus kuitenkin ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi. Ohjelmat, jotka aiemmin ovat olleet käytössä esimerkiksi Windows 7 -läppärillä, Androidilla tai iOS:llä eivät nyt toimikaan. Uuden Windowsin vanhat tutut ominaisuudet ovat hyviä ja sen uudet, tyylikkäästi toteutetut ominaisuudet toimivat loistavasti, mutta järjestelmän yhteensopimattomuus totuttujen ohjelmistojen kanssa saa kaiken tämän tuntumaan turhalta. Käytettävien sovellusten määrä on suuri ongelma.

Vaikka tabletti on jopa kaunis, on sen suuri koko kuitenkin jossain määrin ongelma. Perinteinen tablettikoneiden olemus jollain tavalla hälvenee.

Kokonaisuudessaan Surface RT luo valtavia odotuksia tulevaa Surface Prota kohtaan, missä Intelin prosessorilla pyörivät kaikki Windowsin ohjelmat. Tuleva Surface, huolimatta siitä, että se tulee olemaan hieman painavampi, tulee varmasti muuttamaan tablettimarkkinoita pysyvästi kunhan Microsoft ei vain hinnoittele itseään ulos kilpailusta (mikä on täysin mahdollista). Valitettavasti sitä on kuitenkin odotettava ensi vuoteen.

Tekniikka 9/10
Muotoilu 9/10
Näyttö 8,5/10
Akkukesto 10/10
Suorituskyky 8/10
Ohjelmistot 8/10
Ekosysteemi 3/10

Yhteensä: 7,9/10

kommenttia 5

remix

Varmasti Windows RT:lle alkaa sovelluksia tulla lisää nyt kun laitteita alkaa tulla markkinoille.

Ja RT-versiota en ole ajatellut korvikkeena pöytäkoneelle tai läppärille, tuohon käyttöön on sitten se x86-versio.

Phazz

"kickstandin käyttö yhtään epävakaalla pinnalla on lähes mahdoton tehtävä"

Paitsi että näppäimistön pystyy taittamaan taakse, jolloin se toimii "pöytänä" kickstandille. Tämä myös kytkee näppäimistön pois päältä joten asiaa on selvästi mietitty microsoftilla. Tosin tällöin pitää tyytyä käyttämään virtuaalinäppistä, mutta ominaisuus helpottaa huomattavasti laitteen sylikäyttöä. Tästä seikasta olen nähnyt maininnan vain yhdessä arvostelussa joka on mielestäni outoa.

Vaikuttaa yllättävän hyvältä laitteelta. En odottanut surfacelta paljoakaan mutta arvosteluja katsottuani ja luettuani olen positiivisesti yllättynyt. Sitten kun saadaan tuki "oikeille" windows softille niin alan kyllä vakavasti harkitsemaan laitteen hankintaa.

PetriR

Olin miettimässä tätä laitetta joulupukinkonttiin, mutta murska-arvostelut TC:ssä, Vergessä ja muualla saivat toisiin ajatuksiin.
En ole myöskään jää odottamaan Pro versiosta koska sen hinta luokka menee kuitenkin lähemmäs 1000€.

Eli vaihtoehdoiksi tämä Jouluna jää iPad tai Andoid, ja noistakin ehkä sittenkin vain iPad mini tai Nexus 7".
-Petri

MursuMafia72

Itsekkin aluksi kovasti harkitsin surfasea, on han se pc ja microsoft office olisi tullut kaupan päälle.
Mutta sitten näin kaikki arvostelut, testivideot jossa surfase lagitti aika pahasti. Kaikkista pahin oli kun microsohtin kotisivulla sen esitys videossa lagitti.
Ja tua hinta on ihan liian iso, olisin ostanut jos olisi ollut noin. 300. ja näppäimistö 122€ Huh huh.

Ei muuta kun uusi ipad pukinkonttiin.

fincooper

Näytön spekseissä oli muuten unohtunut mainita, että Pro-versio tulee FullHD-resoluutiolla ja 10:n pisteen multitouchilla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. marraskuuta, 2012 @ 13:12

Kommentoi artikkelia