Arvostelussa Microsoft Surface ja Windows RT

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 5 kommenttia

Akkukesto ja suorituskyky


Laitteen akkukesto on mahtava. Keskivertokulutuksessa, johon kuuluu surffailua netissä, videoiden katselua, Skype-puheluita ja Twitterin lueskelua, onnistuu laitteen käyttö ainakin kahdeksan tunnin ajan. Virta riittää suunnilleen samaan kuin iPadissakin, mikä on varmasti hyvä mittari. Luultavasti akkukesto on osittain ARM-arkkitehtuurin optimoinnin ansiota, ja se saattaakin jonkin verran kärsiä kun Intel-pohjaiset Surface Prot ensi vuonna ilmaantuvat markkinoille. RT:llä akkukesto on kuitenkin luvatulla tasolla.

Tabletin toiminnassa ei ole oikeastaan mitään ongelmia. Laite reagoi kosketukseen erittäin sulavasti ja uusitun työpöydän Live Tiles -käyttöliittymä on todella, todella nopea ja toimiva. Laitteen käynnistäminen on hieman odotettua hitaampi, Jelly Bean saattaa vetää siinä pidemmän korren.

Kaikki Microsoftin omat sovellukset toimivat hienosti, lukuunottamatta ehkä Store- ja Games-sovelluksia, jotka tuntuivat käynnistyvän melko kauan ilman mitään näkyvää syytä. Sähköpostisovellus tuntui ensin hiukan hitaalta, mutta ongelmia ei ilmennyt enää pidemmän päälle. Muutamat kokeillut kolmannen osapuolen sovellukset toimivat kaikki kokolailla moitteettomasti.

Internet Explorer 10 ei tue Flash -videoita, eikä se pitänyt osasta HTML5-sisällöstä, mutta se ei tuntunut muodostuvan ongelmaksi.

kommenttia 5

remix

Varmasti Windows RT:lle alkaa sovelluksia tulla lisää nyt kun laitteita alkaa tulla markkinoille.

Ja RT-versiota en ole ajatellut korvikkeena pöytäkoneelle tai läppärille, tuohon käyttöön on sitten se x86-versio.

Phazz

"kickstandin käyttö yhtään epävakaalla pinnalla on lähes mahdoton tehtävä"

Paitsi että näppäimistön pystyy taittamaan taakse, jolloin se toimii "pöytänä" kickstandille. Tämä myös kytkee näppäimistön pois päältä joten asiaa on selvästi mietitty microsoftilla. Tosin tällöin pitää tyytyä käyttämään virtuaalinäppistä, mutta ominaisuus helpottaa huomattavasti laitteen sylikäyttöä. Tästä seikasta olen nähnyt maininnan vain yhdessä arvostelussa joka on mielestäni outoa.

Vaikuttaa yllättävän hyvältä laitteelta. En odottanut surfacelta paljoakaan mutta arvosteluja katsottuani ja luettuani olen positiivisesti yllättynyt. Sitten kun saadaan tuki "oikeille" windows softille niin alan kyllä vakavasti harkitsemaan laitteen hankintaa.

PetriR

Olin miettimässä tätä laitetta joulupukinkonttiin, mutta murska-arvostelut TC:ssä, Vergessä ja muualla saivat toisiin ajatuksiin.
En ole myöskään jää odottamaan Pro versiosta koska sen hinta luokka menee kuitenkin lähemmäs 1000€.

Eli vaihtoehdoiksi tämä Jouluna jää iPad tai Andoid, ja noistakin ehkä sittenkin vain iPad mini tai Nexus 7".
-Petri

MursuMafia72

Itsekkin aluksi kovasti harkitsin surfasea, on han se pc ja microsoft office olisi tullut kaupan päälle.
Mutta sitten näin kaikki arvostelut, testivideot jossa surfase lagitti aika pahasti. Kaikkista pahin oli kun microsohtin kotisivulla sen esitys videossa lagitti.
Ja tua hinta on ihan liian iso, olisin ostanut jos olisi ollut noin. 300. ja näppäimistö 122€ Huh huh.

Ei muuta kun uusi ipad pukinkonttiin.

fincooper

Näytön spekseissä oli muuten unohtunut mainita, että Pro-versio tulee FullHD-resoluutiolla ja 10:n pisteen multitouchilla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. marraskuuta, 2012 @ 13:12

Kommentoi artikkelia