Arvostelussa Microsoft Surface ja Windows RT

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 5 kommenttia

Näyttö
Surfacessa on 10,6-tuumainen ClearType-näyttö 1366 x 768 -resoluutiolla ja se tunnistaa viisi samanaikaista kosketusta. Kuvasuhde on 16:9, mikä rohkaisee käyttämään näyttöä vaakatasossa. Näytön käyttäminen pystyasennossa on jopa hieman omituista.

Microsoftin oman ClearType-tekniikan pitäisi tehdä väreistä kirkkaat ja kuvasta terävä siitä huolimatta, että resoluutio ei yllä Applen iPadin Retina-näytön lukuihin. Tekniikka lunastaa lupauksensa, sillä Surfacen näyttö on fantastinen. Musta on todella mustaa ja värit näyttävät kirkkailta. Siitä huolimatta yli kymmenen tuuman näytöltä tällaisessa laitteessa olisi lupa odottaa jo Full HD -resoluutiota.

Näytön kosketusherkkyys ansaitsee ylistyssanoja, vaikka Microsoft onkin tehnyt joitain pikku mokia softapuolella - esimerkiksi työpöytänäkymässä painikkeet ovat välillä niin pieniä, ettei niihin tahdo sormella osua. Monen kosketuksen eleet toimivat hyvin.

kommenttia 5

remix

Varmasti Windows RT:lle alkaa sovelluksia tulla lisää nyt kun laitteita alkaa tulla markkinoille.

Ja RT-versiota en ole ajatellut korvikkeena pöytäkoneelle tai läppärille, tuohon käyttöön on sitten se x86-versio.

Phazz

"kickstandin käyttö yhtään epävakaalla pinnalla on lähes mahdoton tehtävä"

Paitsi että näppäimistön pystyy taittamaan taakse, jolloin se toimii "pöytänä" kickstandille. Tämä myös kytkee näppäimistön pois päältä joten asiaa on selvästi mietitty microsoftilla. Tosin tällöin pitää tyytyä käyttämään virtuaalinäppistä, mutta ominaisuus helpottaa huomattavasti laitteen sylikäyttöä. Tästä seikasta olen nähnyt maininnan vain yhdessä arvostelussa joka on mielestäni outoa.

Vaikuttaa yllättävän hyvältä laitteelta. En odottanut surfacelta paljoakaan mutta arvosteluja katsottuani ja luettuani olen positiivisesti yllättynyt. Sitten kun saadaan tuki "oikeille" windows softille niin alan kyllä vakavasti harkitsemaan laitteen hankintaa.

PetriR

Olin miettimässä tätä laitetta joulupukinkonttiin, mutta murska-arvostelut TC:ssä, Vergessä ja muualla saivat toisiin ajatuksiin.
En ole myöskään jää odottamaan Pro versiosta koska sen hinta luokka menee kuitenkin lähemmäs 1000€.

Eli vaihtoehdoiksi tämä Jouluna jää iPad tai Andoid, ja noistakin ehkä sittenkin vain iPad mini tai Nexus 7".
-Petri

MursuMafia72

Itsekkin aluksi kovasti harkitsin surfasea, on han se pc ja microsoft office olisi tullut kaupan päälle.
Mutta sitten näin kaikki arvostelut, testivideot jossa surfase lagitti aika pahasti. Kaikkista pahin oli kun microsohtin kotisivulla sen esitys videossa lagitti.
Ja tua hinta on ihan liian iso, olisin ostanut jos olisi ollut noin. 300. ja näppäimistö 122€ Huh huh.

Ei muuta kun uusi ipad pukinkonttiin.

fincooper

Näytön spekseissä oli muuten unohtunut mainita, että Pro-versio tulee FullHD-resoluutiolla ja 10:n pisteen multitouchilla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. marraskuuta, 2012 @ 13:12

Kommentoi artikkelia