Arvostelussa Microsoft Surface ja Windows RT

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 5 kommenttia

Touch Cover
Touch Cover on nerokas. Kansi naksahtaa paikalleen tabletin pohjalle magneettien opastamana todella helposti ja toimii suojaamisen lisäksi myös täysverisenä näppäimistönä. Molemmista tehtävistä lisälaite suoriutuu kiitettävästi. Huolimatta siitä, ettei Touch Coverissa ole varsinaisia fyysisiä näppäimiä, on kirjoittaminen helppoa. Aivan yhtä ”tyydyttävää” se ei kuitenkaan ole kuin oikealla näppiksellä. Kirjoittaessa saattaa tarkistella oikeinkirjoitusta huomattavasti tavallista useammin, vaikka virheitä ei juuri tulisikaan. Ehkäpä ohueen mattonäppäimistöön syntyy luottamus vasta pidemmän ajan jälkeen. Hiirenä laitteen touchpad toimii järisyttävän hyvin. Kursori vastaa käskyihin ilman nykimistä tai viivettä.

Touch Coverin heikkous tulee esiin kun sitä yrittää käyttää alustalla joka ei ole tasainen ja tukeva. Esimerkiksi junassa tabletin käyttö on vaikeaa, kun itse laite on niin painava ja näppäimistö kevyt. Toisella kädellä on pakko yrittää pitää näppäimistöosaa alhaalla samalla kun toisella näppäilee. Ei hauskaa.

Joka tapauksessa joko Touch- tai Type Coverin hankkiminen on itse Surfacen yhteydessä suositeltavaa, sillä ne tuovat kuitenkin paljon lisäarvoa ja mukavuutta käyttöön.

kommenttia 5

remix

Varmasti Windows RT:lle alkaa sovelluksia tulla lisää nyt kun laitteita alkaa tulla markkinoille.

Ja RT-versiota en ole ajatellut korvikkeena pöytäkoneelle tai läppärille, tuohon käyttöön on sitten se x86-versio.

Phazz

"kickstandin käyttö yhtään epävakaalla pinnalla on lähes mahdoton tehtävä"

Paitsi että näppäimistön pystyy taittamaan taakse, jolloin se toimii "pöytänä" kickstandille. Tämä myös kytkee näppäimistön pois päältä joten asiaa on selvästi mietitty microsoftilla. Tosin tällöin pitää tyytyä käyttämään virtuaalinäppistä, mutta ominaisuus helpottaa huomattavasti laitteen sylikäyttöä. Tästä seikasta olen nähnyt maininnan vain yhdessä arvostelussa joka on mielestäni outoa.

Vaikuttaa yllättävän hyvältä laitteelta. En odottanut surfacelta paljoakaan mutta arvosteluja katsottuani ja luettuani olen positiivisesti yllättynyt. Sitten kun saadaan tuki "oikeille" windows softille niin alan kyllä vakavasti harkitsemaan laitteen hankintaa.

PetriR

Olin miettimässä tätä laitetta joulupukinkonttiin, mutta murska-arvostelut TC:ssä, Vergessä ja muualla saivat toisiin ajatuksiin.
En ole myöskään jää odottamaan Pro versiosta koska sen hinta luokka menee kuitenkin lähemmäs 1000€.

Eli vaihtoehdoiksi tämä Jouluna jää iPad tai Andoid, ja noistakin ehkä sittenkin vain iPad mini tai Nexus 7".
-Petri

MursuMafia72

Itsekkin aluksi kovasti harkitsin surfasea, on han se pc ja microsoft office olisi tullut kaupan päälle.
Mutta sitten näin kaikki arvostelut, testivideot jossa surfase lagitti aika pahasti. Kaikkista pahin oli kun microsohtin kotisivulla sen esitys videossa lagitti.
Ja tua hinta on ihan liian iso, olisin ostanut jos olisi ollut noin. 300. ja näppäimistö 122€ Huh huh.

Ei muuta kun uusi ipad pukinkonttiin.

fincooper

Näytön spekseissä oli muuten unohtunut mainita, että Pro-versio tulee FullHD-resoluutiolla ja 10:n pisteen multitouchilla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. marraskuuta, 2012 @ 13:12

Kommentoi artikkelia