AMD A8-3500M APU: Llano saapuu kannettaviin

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Enkoodaus - APP Compute vs. Quick Sync


AMD on ylpeänä kehunut Llano-prosessoreiden graafista tulivoimaa. Katsotaan nyt miten prosessori pärjää transkoodauksessa Intelin Quick Sync -toimintoa vastaan:Tuloksista huomaa selvästi, että A8-3500M on samalla kellotaajuudella toimivaa Phenom II:sta nopeampi. Syy on ilmeisesti APU:lle optimoidusta APP-teknologiassa, jonka avulla Llanon 400 shader-ytimestä on saatu puristettua mukavasti lisäpotkua transkoodaukseen. Vaikka Phenom II X4 -järjestelmän Radeon HD 5570 -ohjaimessa onkin saman verran shader-ytimiä, niin huonomman APP-optimoinnin vuoksi se jää Llanon taakse.

Intelin Quick Sync -tekniikka on tulosten perusteella paljon pidemmällä kuin AMD:n vastaava. APP-kiihdytetty Llano yltää samaan tulokseen kuin pelkillä prosessoriytimillä tulosta jauhava Core i5. Quick Syc siivittää Intelin jopa alle minuutin aikoihin. Toisaalta tulos ei ole mikään yllätys, onhan Quick Sync nimenomaisesti tätä käyttötarkoitusta varten rakennettukin (fixed-function logic). Se ei ole yhtä joustava ja yleisluontoinen kuin APP.

kommenttia 2

KalikoJak

Erittäin mielenkiintoinen artikkeli. :) Yllättävän paljon on vielä tekemistä ennen kuin nämäkään APU:t saavat täyden potentiaalinsa. Mutta toisaalta kun haluaa ympätä dual graphicit, ja hienoahan se on, niin on siinä varmaan tekemistä ajureiden kanssa. :p

Mutta ennen kaikkea hienoa AMD! minulta löytyy ainakin uskoa näihin tuotteisiin. :)

Seuraava läppärini taitaa olla kuitenkin syönyt trinityn koska sen verran hyvin porskuttaa vielä vaikka 3 vuotta vanha. ;)

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

BPVest

Tän testin poti olla kannettavista tietokoneista?

HandBrake CLI, MainConcept Reference v2, Autodesk 3ds Max 2010, Adobe Premiere Pro CS5, Adobe After Effects CS5, Cinebench, Blender, Adobe Photoshop CS 5

Testisoftat ainaki viittaa johonki ihan muuhun.

Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..

Kommentoi artikkelia