X58 vuonna 2010: USB 3.0 ja SATA 6Gb/s neljässä LGA 1366 -emolevyssä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: Modern Warfare 2 ja Crysis


Yleensä testeissä otamme pois käytöstä käyttämättömät ohjaimet parantaaksemme käynnistysnopeutta. AsRockin X58 Extreme3 –emolevyn kohdalla tämä kuitenkin aiheutti ongelmia. SATA 6 Gb/s –ohjaimen ottaminen pois käytössä itse asiassa syynä AsRockin huonoimmalle suorituskyvylle, mutta USB 3.0 –ohjaimen pois kytkeminen nosti emolevyn lähemmäksi kilpailijoita. Ongelma huomattiin vasta artikkelin ensijulkaisun jälkeen, joten päivitimme jälkikäteen taulukot ja AsRock on edustettuna molemmat ohjaimet päällä ja pois.



Suorituskykyerot hälvenevät sitä muka mitä enemmän graafista kuormitusta lisätään. Tästä voi päätellä, että edellä mainittu ongelma liittyy voimakkaammin prosessoriin.



Tähän mennessä Asus on päihittänyt Gigabyten kolmessa testissä neljästä, mikä on ihan järkeenkäypää kunhan pitää mielessä sen, että Asuksen 133,3 MHz:n väylätaajuus toimii 133,6 MHz:n taajuudella kun Gigabyte vastaavasti vain 133,0 MHz:n taajuudella. Pitää kuitenkin muistaa, että Gigabyte osaa ylikellottaa käyttäjän tietämättä kun väylätaajuus on asetettu automaattiseksi manuaalisen valinnan sijasta.

Kommentoi artikkelia