X58 vuonna 2010: USB 3.0 ja SATA 6Gb/s neljässä LGA 1366 -emolevyssä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Gigabyte X58A-UD7


Tarjosimme eri valmistajille mahdollisuuden ehdottaa kahta eri hintaluokan emolevyä, ainoastaan Gigabyte otti tarjouksen vastaan. X58A-UD7 –emolevy sisältää niin useita ominaisuuksia, että kannattaa tarkistaa ne tästä toisesta artikkelista.Useat yhtenevyydet X58A-UD7:n ja halvemman X58A-UD3R:n välillä emolevyn tarkemman esittelyn turhaksi. Halvempaan pikkuveljeen verrattuna X58A-UD7 tuo mukanaan toisen verkkoliitännän, Port 80 –diagnostiikkanäytön, levyllä olevat virta- ja reset-näppäimet, vesijäähdytysblokki piirisarjalle, jolle löytyy myös ylimitoitettu ilmajäähdytys. Ylikellottajat huomaavat eron 8- ja 24-vaiheisen prosessorin virransyötön välillä ja mahdollisuus asentaa hieman pidempi lisäohjainkortti ylimpään PCIe x1 –paikkaan, jos malttaa luopua ylisuuresta jäähdytyksestä.Yhdistävinä piirteinä voidaan todeta sama SATA-ohjaintrio, liitäntöjen sama sijoittelu ja ulkonäkö, minkä myötä myös samat ongelmat kolmen ja neljän näytönohjaimen asennuksen kanssa. Jos tässä ei käsitelty jotain tärkeää piirrettä tarpeeksi tarkasti, niin tarkista edelliseltä sivulta Gigabyten toisen emolevyn luonnehdinta.

BIOS-ominaisuudet
Kuten arvata saattaa, niin ylikellotusominaisuuksissa ei ole mitään eroa X58A-UD7:n ja aiemmin tarkastellun X58A-UD3R:n välillä.Varustelu


Jos rauta ja BIOS olivat jokseenkin samaa, niin X58A-UD7 erottautuu sitten mukana toimitettavan varusteiden tasossa. Mukana tulee esimerkiksi haaroitin, jolla saadaan kaksi eSATA-porttia muutettua neljäksi, 4-pinnisen virtakaapelin kahdeksi SATA-virtakaapeliksi muuttava adapteri, kaksi sisäisen SATA-portin eSATAksi muuttava ja SLI-silta. Pettymykseksi jouduimme toteamaan, että SATA-kaapeleita oli emolevyn korkeasta hinnasta huolimatta vain neljä.

Kommentoi artikkelia