Viisi tietoturvavinkkiä Microsoft-tilin käyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 3 kommenttia

Seuraa Microsoft-tilin käyttöä



Kannattaa tarkkailla Microsoft-tiliin liitetyn sähköpostin sisältöä. Jos saat sähköpostia, jossa kerrotaan, että tiliin on tehty muutoksia, mutta et tiedä mistä ne johtuvat, kannattaa vaihtaa salasana välittömästi. Jos Microsoft-tilin salasana ei toimi tietokoneelle kirjautuessa, kannattaa pikimmiten vierailla tilin hallinnan sivulla joko paikallista tiliä käyttäen tai toiselta tietokoneelta ja vaihtaa salasanaa.



Loppujen lopuksi paras tietoturvan muoto on maalaisjärjen käyttäminen sekä valppaana pysyminen. Tähän mennessä kukaan ei ole kehittänyt turvaominaisuutta, jota ei pystyisi kiertämään keinolla tai toisella. Vain jos tietokoneellasi ei ole verkkoyhteyttä (edes kotisi muhin tietokoneisiin), siihen ei ole asennettu mitään uusia ohjelmia ja sitä säilytetään lukitussa huoneessa, johon vain sinulla on avain, voit hellittää tietoturvan suhteen.

Microsoft-tilin käyttöä harkitessa kannattaa miettiä, mitä käytännön hyötyä siitä todellisuudessa on ja ovatko hyödyt suurempia kuin mahdolliset pilvikirjautumisen mukanaan tuomat haitat. Microsoft on kehittänyt Windows 8:n siten, että sen käyttäminen on hankalampaa ilman Microsoft-tilille kirjautumista, sillä sitä vaaditaan esimerkiksi sovellusten asentamiseen Windows Store -kaupasta. Jos et kuitenkaan käytä Modern UI -sovelluksia, Microsoft-tilin hyötyjä kannattaa arvioida tarkasti

kommenttia 3

Lumikki

Paras turva on olla käyttämättä typeriä asioita eli siirtää yksityisyyttään internettiin.

Pallero20

Aika aspergerit ohjeet, en noudata vitsilläkään

Labratoria

Gmailin hehkutus on edelleen ärsyttävää, en käytä enkä aio käyttää sitä!

Kommentoi artikkelia