Viisi tietoturvavinkkiä Microsoft-tilin käyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 3 kommenttia

Paljasta vain pakolliset henkilötiedot


Älä lisää Microsoft-tilin tietoihin mitään henkilökohtaisia tietoja ilman nimenomaista syytä. Microsoft tietysti rohkaisee käyttäjiä jakamaan niin paljon tietoa kuin mahdollista. Siitä voi kuitenkin koitua ongelmia, kun joku murtautuu käyttäjätilille ja saa täyden pääsyn henkilötietoihin.

Henkilötietojen lisääminen palveluun saattaa olla tarpeellista, jos ne liittyvät esimerkiksi kolmannen osapuolen sovellusten käyttämiseen. Niiden lisääminen ilman suurempaa syytä on hyödyksi ainoastaan Microsoftille. Mitä enemmän käyttätileihin on liitetty tietoa, sitä helpompaa Microsoftin on saada kehittäjät käyttämään Microsoft-tilejä sovelluksissaan. Turvallisuuden (ja yksityisyyden) kannalta vähemmän jakamista ja henkilökohtaista tietoa tarkoittaa pienempiä riskejä.

Kun siirtää henkilökohtaista tietoa internetin yli, kannattaa olla tarkkana kenen käsiin tietojaan luovuttaa. Sama pätee jopa enemmän pilvipalveluiden käyttöön. EU-lakien myötä Microsoft on kuitenkin vähemmän utelias henkilötietojen suhteen kuin amerikkalaiskäyttäjien kohdalla.

Pilvipalveluihin voidaan nykyään tallentaa mitä tahansa dataa ja esimerkiksi SkyDrive on hyvin integroitu Windows 8 -järjestelmään. Jos pilvipalveluun aikoo tallentaa yksityiseksi tarkoitettuja tietoja tai tiedostoja, ne kannattaa salata ennen pilveen siirtämistä. Sama pätee mihin tahansa palveluun, joka ei ole omalla koneella ja itse asiassa se ei ole pahitteeksi edes paikallisten tiedostojen tapauksessa.


Täysin turvallinen salaaminen voi olla sekä helppoa että ilmaista.

Eikä kannata unohtaa myöskään muita palveluita, jotka mahdollisesti haluat linkittää osaksi Microsoft-tiliäsi. Muutamat palvelut ja osa Microsoftin Windows Store -kaupan sovelluksista voivat jo hyödyntää Microsoft-tilin tietoja kuten sosiaalisen median kontakteja ja sähköpostikontakteja.

Tietoturvan ja käytön helppouden välillä tulee aina olemaan kompromisseja, erityisesti kun puhutaan pilvipalveluista. Jos käytät Microsoft-tiliä tietokoneelle kirjautumiseen, mahdolliset riskit kannattaa aina pitää mielessä.

kommenttia 3

Lumikki

Paras turva on olla käyttämättä typeriä asioita eli siirtää yksityisyyttään internettiin.

Pallero20

Aika aspergerit ohjeet, en noudata vitsilläkään

Labratoria

Gmailin hehkutus on edelleen ärsyttävää, en käytä enkä aio käyttää sitä!

Kommentoi artikkelia