Viisi tietoturvavinkkiä Microsoft-tilin käyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 3 kommenttia

Yksi tuoreen Windows 8 -järjestelmän uudistuksia on sen integrointi Microsoftin pilvipalveluihin. Niiden käyttämiseksi Microsoft haluaisi käyttäjien kirjautuvan tietokoneilleen käyttäen Microsoft-tilin (eli entisen Live ID:n) tunnuksia. Tunnusten avulla käyttäjä saa pääsyn esimerkisi SkyDrive-pilvitallennuspalveluun, joka on liitetty tiukasti uuden Modern UI -käyttöliittymän sovelluksiin.

Vaikka keskitetty kirjautuminen luonnollisesti helpottaa elämää monessakin tilanteessa, sen myötä käyttäjä joutuu huolehtimaan uudenlaisista tietoturvaongelmista, joita perinteisillä paikallisilla Windows-tunnusilla ei pääse syntymään. Osa ongelmista liittyy nimenomana Microsofti palveluihin ja osa on yleisempiä, jotka syntyvät kun pilvipalveluiden rooli kasvaa päivittäisessä käytössä.

Osa näistä ongelmista koskee myös Windows 8 -järjestelmien käyttöä yritysympäristöissä. Vaikka Microsoft-tilin käyttäminen ei korvaakaan Windowsin normaalia Active Directory -kirjautumista, Microsoft-tilin voi silti yhdistää normaaliin Windows-tunnukseen (jos työnantaja sen sallii koneillaan). Tunnusten yhdistäminen siirtää osan tietoturvan hallinnoinnista työnantajan it-osastolle, mutta käyttäjän huolehdittavaksi jää silti muutamia toimenpiteitä.

Tässä artikkelissa käydään läpi viisi keinoa, joilla Microsoft-tunnuksilla kirjautumisen aiheuttamia tietoturvariskejä voidaan vähentää. Silti Microsoft-tunnusten käyttämistä kirjautumisessa kannattaa harkita tarkkaan. Jos sille ei ole erityistä tarvetta, on ehkä turha avata järjestelmäänsä mahdollisille hyökkäyksille käyttämällä internet-kirjautumista omalla tietokoneellaan. Jos kuitenkin vaikuttaa siltä, että keskitetystä kirjautumisesta on hyötyä, kannattaa harkita tämän artikkelin keinoja tietoturvansa parantamiseksi.

Vaikka olisit heti Windows 8:n asentamisen jälkeen kytkenyt Microsoft-tilin kirjautumisen pois päältä, tämä artikkeli saattaa olla hyödyllinen. Huolimatta siitä, että osa neuvoista keskittyy nimenomaan Windows 8 -järjestelmän tiettyihin ominaisuuksiin, ne kuitenkin perustuvat kaikki perinteisiin tietoturvakäytäntöihin, joita voidaan soveltaa monessa muussakin paikassa.

kommenttia 3

Lumikki

Paras turva on olla käyttämättä typeriä asioita eli siirtää yksityisyyttään internettiin.

Pallero20

Aika aspergerit ohjeet, en noudata vitsilläkään

Labratoria

Gmailin hehkutus on edelleen ärsyttävää, en käytä enkä aio käyttää sitä!

Kommentoi artikkelia