Vähävirtaista pelaamista: AMD E-350 vs. Intel Atom D525 ja Ion 2

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 4 kommenttia

Zotac Zbox AD03BR-PLUS


Zotac toimitti meille testattavaksi Zbox AD03BR-PLUS -mallisen nettop-koneen. Tämä malli muistuttaa ulkonäkönsä puolesta Zotacin aiempia Atom + Ion 2 -yhdistelmään perustuvia kokoonpanoja, mutta sisukset ovat erilaiset. Intelin Atomin sijaan Zbox AD03BR-PLUS sisältää AMD:n E-350-prosessorin integroidulla Radeon HD 6310 näytönohjaimella.Zbox AD03BR-PLUS on ulkomitoiltaan vain 29,2 x 19 x 3,8 cm huolimatta mukaan mahdutetusta Blu-ray-asemasta. Tämänkin mallin kotelossa on käytetty tyylikästä harjattua alumiinia ja kiiltävää mustaa muovia sekä kirkkaansinistä indikaattorivaloa.Pakettiin kuuluu ajuri-CD, manuaali, pika-aloitusopas, VESA-standardin mukaiset kiinnikkeet laatikon asentamiseksi television tai näytön takaseinään, DVI-VGA-adapteri, CyberLinkin BD Solution DVD Blu-ray-levyjen toistoon sekä ulkoinen 19V / 4,74 A vaihtovirtalähde.

Kuten aiemmissakin testeissä on mainittu, Zotac ei toimita laitteen mukana kaukosäädintä. HTPC-käyttöön tarkoitettuja kaukosäätimiä saa toki ostettua erikseen, mutta tämän kaltaisessa nimenomaan HTPC-käyttöön suunnatussa laitteessa sen pitäisi olla vakiovaruste.Takaosan liittimiin kuuluu DVI- ja HDMI-portit, USB-portti ja eSATA, joka toimii myös USB-porttina, Gigabitin Ethernet, virtalähteen liitäntä ja optinen S/PDIF-ulostulo.Etuosassa on leveähkö optinen asema, jonka lisäksi siihen on sijoitettu kaksi USB-porttia, muistinkortinlukija sekä liittimet kuulokkeille ja mikrofonille.Toisin kuin useimmat pienikokoiset nettop-koneet, Zotacin Zbox on helppo avata, jolloin päästään käsiksi RAM-muistiin ja kiintolevyyn. Testiin toimitettu yksilö sisälsi 2 GB DDR3-muistia. Laite tukee enintään 4 GB, mikä vaikuttaisi hyvältä määrältä, sillä muisti on jaettu prosessorin ja näytönohjaimen kesken. Laitteen mukana toimitettava 250 GB kiintolevy on sama kuin aiemmissa malleissa, eli 5400 RPM nopeudella pyörivä Samsung Spinpoint. AMD:n E-350 APU toimii 1,6 GHz:n taajuudella ja integroitu Radeon HD 6310 on kellotettu 492 MHz:n.

Vaikka tässä artikkelissa keskitytään pelaamiseen, Zotacin Zbox AD03BR-PLUS -konetta ei kannata arvostella pelkän pelisuorituskyvyn perusteella, sillä se ei ole sen ensisijainen käyttötarkoitus. Haluamme siis mainita, että E-350 APU:lla varustettu Zbox oli erittäin miellyttävä käyttää perinteisessä HTPC-käytössä ja se toistaa videoita loistavasti (vaikka E-350 ei tue MVC-tekniikkaa, eli Zbox ei voi toistaa Blu-ray 3D -videota). Laite on erittäin pienikokoinen ja hiljainen, jotka ovat molemmat hyviä ominaisuuksia HTPC-koneessa.

kommenttia 4

johtaja59

"Unreal Tournament
Kehittäjä Epic Games, Digital Extremes
Julkaisija GT Interactive
Pelimoottori Unreal Engine
Julkaisupäivä 30. marraskuuta, 1999
Lajityyppi FPS"
-Wikipedia

Bodomed

Tämä oli kyllä mielenkiintoinen testi! Itse ainakin löysin tästä paljon apua, oman HTPC:n kokoamiseen... Ois kiva tietää kuinka paljon tuo peliteho lisääntyy erillisellä näytönohjaimella?


Thor1993

Tosiaan iha hyvä välillä testailla tällastakin.
Tietääpähän vähän, että mihin noista ihan halvimmista systeemeistä on.
AMD:kin saanut kunnon setin aikaan, kun näyttää intel+nvidia liitos jäävän pääasiassa jalkoihin.

@2 Veikkaisin, ettei erillinen näyttis tuo pelitehoo juuri yhtään lisää, koska jo näissä testeissä näytti prossu olevan monesti se rajottava tekijä.

Janzor

Originally posted by Bodomed:
Tämä oli kyllä mielenkiintoinen testi! Itse ainakin löysin tästä paljon apua, oman HTPC:n kokoamiseen... Ois kiva tietää kuinka paljon tuo peliteho lisääntyy erillisellä näytönohjaimella?
Syö aika pahasti pointtia näistä vehkeistä jos siihen rinnalle hankitaan erillinen näyttis joka imee tuplasti samat virrat mitä muut osat yhteensä

Asus P8P67 EVO // i7-2600K // PNY GTX580 + Accelero Xtreme Plus // 2x4GB 1333DDR3 // Kingston SSD 64GB + 1TB F3 + 2TB Caviar Green // Seasonic 750W

Kommentoi artikkelia