Vähävirtaista pelaamista: AMD E-350 vs. Intel Atom D525 ja Ion 2

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 4 kommenttia

Lopputulos: Vaihtelevia tuloksia, mutta usein myös palkitsevaa


Mitä opimme 15 eri pelin testaamisesta? Ensiksikin vain kuusi peliä oli täysin pelikelvottomia molemmilla alustoilla. Yhdeksän peliä, eli hienoinen enemmistö on pelattavissa 720p-resoluutiolla ainakin toisella testatuista alustoista.

Tässä hieman vertailua alustojen välillä:Tässä taulukossa on huomioitu pelkästään pelattavalla tasolla toimineet pelit. Tärkein huomioitava asia on sininen palkki eli vähimmäisnopeudet. AMD:n E-350 saavuttaa keskimäärin yli kolminkertaisen tuloksen verrattuna D525 / Ion 2 -yhdistelmään. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että raskaissa paikoissa E-350 jaksaa vääntää huomattavasti paremmin kuin Atom D525 / Ion 2 -yhdistelmä.

Emme kuitenkaan ole julistamassa AMD:n E-350:ä todelliseksi pelikoneeksi, itse asiassa se on kaukana siitä. Jos pelaaminen on tärkeä käyttökohde koneelle, kannattaa pysytellä erossa molemmista näistä alustoista. Niitä ei ole yksinkertaisesti rakennettu pelitarkoituksiin.

Jos kuitenkin tarvitset uuden surffailukoneen tai kevyen kannettavan halpaan hintaan ja pelaaminen on vasta toisella sijalla, näistä testeistä saattaa olla hyötyä. AMD:n E-350 oli kahdesta testatusta selvästi paremmin varusteltu pyörittämään muutamaa uudempaakin peliä ja vanhemman sukupolven pelit pyörivät kohtalaisesti. Vanhemmista peleistä löytyykin paljon hyvää pelattavaa ainakin nostalgiamielessä tai jos ne on sattunut ohittamaan aiemmin.

Alkuperäinen artikkeli: Low-Power Gaming: AMD's E-350 Vs. Intel Atom D525 And Ion 2
Alkuperäisen artikkelin kirjoittaja: Don Woligrosk

kommenttia 4

johtaja59

"Unreal Tournament
Kehittäjä Epic Games, Digital Extremes
Julkaisija GT Interactive
Pelimoottori Unreal Engine
Julkaisupäivä 30. marraskuuta, 1999
Lajityyppi FPS"
-Wikipedia

Bodomed

Tämä oli kyllä mielenkiintoinen testi! Itse ainakin löysin tästä paljon apua, oman HTPC:n kokoamiseen... Ois kiva tietää kuinka paljon tuo peliteho lisääntyy erillisellä näytönohjaimella?


Thor1993

Tosiaan iha hyvä välillä testailla tällastakin.
Tietääpähän vähän, että mihin noista ihan halvimmista systeemeistä on.
AMD:kin saanut kunnon setin aikaan, kun näyttää intel+nvidia liitos jäävän pääasiassa jalkoihin.

@2 Veikkaisin, ettei erillinen näyttis tuo pelitehoo juuri yhtään lisää, koska jo näissä testeissä näytti prossu olevan monesti se rajottava tekijä.

Janzor

Originally posted by Bodomed:
Tämä oli kyllä mielenkiintoinen testi! Itse ainakin löysin tästä paljon apua, oman HTPC:n kokoamiseen... Ois kiva tietää kuinka paljon tuo peliteho lisääntyy erillisellä näytönohjaimella?
Syö aika pahasti pointtia näistä vehkeistä jos siihen rinnalle hankitaan erillinen näyttis joka imee tuplasti samat virrat mitä muut osat yhteensä

Asus P8P67 EVO // i7-2600K // PNY GTX580 + Accelero Xtreme Plus // 2x4GB 1333DDR3 // Kingston SSD 64GB + 1TB F3 + 2TB Caviar Green // Seasonic 750W

Kommentoi artikkelia