Testissä Sony Xperia Z2 -tabletti

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Yhteenveto

Ehdottoman suuri plussa on annettava laitteen IP-suojaluokitukselle. Se tarkoittaa, että laitteen voi kilpailijoita (suurinta osaa) huolettomammin ottaa mukaan vaikkapa uimarannalle, jossa hiekka ja vesi saattavat tehdä tepposiaan.

Laitteen ulkoinen olemus on laadukas ja jykevä, joskin kooltaan tabletti onkin siromman puoleinen. Erittäin ohut ja keveä tabletti on mukava pitää käsissä, ja laitteen pinta on miellyttävä sormien alla (vaikkakin pinnoitteen kestävyys herättää epäilyksiä). Laite on niin ohut, että se melkeinpä huutaa kaverikseen näppäimistösuojaa tai vähintään jonkinlaista telinettä. Varsinaisen näppäimistökuoren lisäksi Sony itse tarjoaa sivuillaan myös erillistä Bluetooth-näppäimistöä ja telakkaa, jossa laite lepää. Tämä mahdollistaa tietysti laitetta itseään leveämmän näppäimistön, jolla työskentely on ainakin marginaalisesti mukavampaa.

Akkukesto ei tuottanut yllätyksiä ja oli tablettikoneiden keskiluokkaa. Kohtuullista käyttöä laite kesti helpohkosti kokonaisen päivän ja valmiustilassa olevaa laitetta ei tarvitse ladata kuin kerran viikossa, ainakaan mikäli tabletti ei ole jatkuvasti verkossa.


Painikkeet ja liittimet on pääosin sijoiteltu fiksusti, paitsi ehkä kuulokeliitäntä, joka löytyy laitteen alareunasta. Tavanomaista, laitteen pystyssä pitävää suojakoteloa käyttäessä kuulokeliitäntä jää piiloon tabletin alle. Ratkaisu melkeinpä pakottaa käyttämään Bluetooth-kaiuttimia / -kuulokkeita.

Anteeksiantamattoman kalliista laitteesta ei ole kyse, sillä 16 gigan Wifi-version tabletista saa itselleen jo noin 450 eurolla, mutta 4G-mallista joutuukin sitten maksamaan jo kaksisataa enemmän. Z2:n on siis hinnoiteltu maltillisesti, mutta ei aggressiivisesti.

Sonyn muita laitteita ja palveluita käyttävälle Z2 on tablettina hyvä lisä kokoelmiin, mutta sitoutumattomalle käyttäjälle Sony ei ole saanut taulukoneeseensa kamalasti lisäarvoa. Puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että samaan ansaan lankeaa suurin osa muistakin tablettivalmistajista. Ulkonäöltään Z2 kuuluu tyylikkäimpiin tabletteihin, samoin perustoiminnallisuutensa puolesta parhaisiin.

Kommentoi artikkelia