Testissä Radeon HD 7950: millaisen vastuksen tarjoaa GeForce GTX 580?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: MediaEspresso 6.5 ja LuxMark
Yllä oleva taulukko on ehkä testin huonoin tulos uusien ohjainten osalta. CyberLink tukee yleensä hyvin uusia GPU-pohjaisia tekniikoita ja olemme käyttäneet erikoisversiota yhtiön MediaEspresso-sovelluksesta aiemmin esimerkiksi AMD:n kiihdytetyn videotoiston visuaalisen laadun arviointiin.

Tässä testissä kokeilimme kuitenkin kolmea eri versiota sovelluksesta: uusinta demoversiota, uusinta lehdistölle tarjottavaa testiversiota sekä kolmatta versiota, jonka ominaisuuksista emme voi edes vielä puhua. Mikään niistä ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään AMD:n korttien laitteistopohjaista videokoodausta. Laitteistokiihdytetty purku on tarjolla, mutta kuten tuloksista näkyy, nopeampi vaihtoehto on poistaa AMD:n UVD3-osio käytöstä ja käyttää Intelin Core i7-3960X -prosessoria purkuoperaatioon.

Vaikka MediaEspresso oletusarvoisesti käyttää vain laitteistokiihdytettyä pakkausta myös Nvidian ohjaimilla, otimme kiihdytyksen käyttöön myös purettaessa, mikä nopeutti toimintaa huomattavasti verrattuna sovelluksen avulla tapahtuvaan purkamiseen.

Testin ikävin tulos on se, että AMD ei vieläkään ole ottanut käyttöön Video Codec Engine -ominaisuuta, joka pitäisi olla rakennettuna Radeon HD 7900 -sarjan ohjaimiin. Tämä erityistarkoitukseen varattu laitteisto-osuus ei aikaisempien tietojen mukaan ole pelkästään käytettynä yhtään nopeampi kuin videon koodaus pelkästään ohjelmoitavaa laitteistoa käyttäen. Silti se, että emme pystyneet käyttämään varjostinyksiköiden kapasiteettia videon koodaukseen edes tuoreimman Media Codec Packin asentamisen jälkeen, ei lupaa hyvää tulosta tässä kyseisessä testissä.Sen sijaan AMD:n OpenCL-suorituskyky LuxMark-testissä on huomattavasti lupaavampi. Tämä LuxRenderer-moottorista jatkokehitetty testi kertoo tosimaailman suorituskyvystä antamalla tuloksen näytteinä per sekunti.
Aiemmassa Radeon HD 7970 -artikkelissa mainittiin, että uusi arkkitehtuuri GCN on suunniteltu alun perin laskentatehon parantamiseen. Näiden numeroiden perusteella siinä on onnistuttu, kun Radeon HD 7900 -sarjan ohjaimet sujahtavat vauhdilla Nvidian kahden GPU:n GeForce GTX 590:n ohi. Yhden GPU:n Radeon HD 7970 jopa lähes saavuttaa AMD:n oman kahden GPU:n Radeon HD 6990:n.

Kommentoi artikkelia