Testissä Radeon HD 7950: millaisen vastuksen tarjoaa GeForce GTX 580?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Sandra 2012
Ensimmäisessä Sandra 2012 -testissä mitataan 32-bittisen floating-point-muuttujan ja 64-bittisen double-precision-muuttujan suorituskykyä. Isompi määrä ALU-yksiköitä ja korkeammat kellotaajuudet nostavat Radeon HD 7970:n ykkössijalle ja sitä seuraa kahden GPU:n Radeon HD 6990. Verrattuna kakkossijalle tulevaan kahden GPU:n monsteriin, Radeon HD 7950:n suoritus on suorastaan vaikuttava kun otetaan huomioon sen pienempi hinta sekä matalampi lämpötila ja tehonkulutus. 7950:n double-precision-tulos on karkeasti ottaen kolme kertaa korkeampi kuin Nvidian GeForce GTX 580:n.Kaistanleveyden taulukon tulokset koostuvat pääosin kahdesta mittauksesta: kokonaissiirtonopeus GPU:n ja muistin välillä (siniset palkit) sekä siirtonopeus GPU:n ja prosessorin välillä PCI Express -väylän läpi.
Sandra oletettavasti laskee yhteen molempien GPU:n kaistanleveydet AMD:n Radeon HD 6990:n ja Nvidian GeForce GTX 590:n kohdalla. Molemmat Radeon HD 7900 -sarjan kortit seuraavat lähellä kolmannella ja neljännellä paikalla.
Siirtonopeuden pieniä palkkeja on hankalampi tulkita isompien rinnalla, mutta niiden perusteella on silti selvää, että kaikki toisen sukupolven PCIe-väylään perustuvat kortit yltävät enintään vajaaseen 6 GB/s tulokseen, kun taas molemmat Radeon HD 7900 -sarjan kortit ylittävät 9 GB/s rajan PCI Express 3.0 -väylänsä ansiosta.

Kommentoi artikkelia