Testissä neljä 3 TB kiintolevyä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Western Digital Caviar Green (WD30EZRS)

Western Digital on eräällä tapaa tarinan pioneeri, sillä se oli ensimmäinen sisäisiä 3 TB asemia tarjonnut valmistaja. Testiin päätynyt asema perustuu SATA 3 Gb/s -liitäntään, mikä ei haittaa aseman suorituskykyä, sillä perinteiset kiintolevyt pärjäävät hyvin vanhemmankin SATA-standardin tarjoamalla kapasiteetilla.

Testiasema kuuluu Caviar Green -mallistoon, jota saa testatut 3 TB aseman lisäksi 2,5:n, 2, 1,5:n ja 0,75 TB kapasiteetilla varustettuna.

Perinteiseen tapaan Western Digital ei paljasta Caviar Green -malliston tarkkaa nopeutta, kuten myös Hitachi teki vähävirtaiseksi merkityn Deskstar 5K3000 -aseman tapauksessa. Hitachin kutsuu virransäästöominaisuuksiaan CoolSpin-nimellä, kun taas Western Digitalin tekniikka on IntelliPower. Näiden tekniikoiden tarkoituksena on saavuttaa paras tasapaino suorituskyvyn, äänitason sekä tehonkulutuksen välillä. Valmistaja lupaa, että IntelliPower ei vaikuta aseman suorituskykyyn, eli levyjen pyörimisnopeus on todennäköisesti välillä 5400 RPM - 6000 RPM kuten Hitachinkin asemilla.Suorituskyky

Vaikka Western WD30EZRS ei lupaakaan huippuluokan suorituskykyä, se pitää lupauksensa hiljaisesta tallennustilasta eikä asemaa voi silti väittää hitaaksi. Se saavuttaa keskimäärin 94 MB/s kokonaislukunopeuden, mikä ei kalpene vastaavien kilpailijoiden tuloksille. Silti 20 ms hakuaika on huomattavasti keskimääräistä korkeampi eikä liitännän saavuttama 211,6 MB/s myöskään vakuuta. 7200 RPM nopeudella pyörivät asemat (kuten Seagaten Barracuda XT) saavuttavat lähes tuplasti paremmat tulokset. Western Digitalin WD30EZRS jää myös kilpailijoiden jälkeen kun mitataan sovellusten suorituskykyä.

kommentti 1

juhaa2

WD kaviaarin liitännän nopeus taulukossa ???
Miksi ei uudempi kaviaari ollut mukana EZRX
miksi ei WD Greeni EARX ole mukana (tai edes edellinen malli EARS)

Nää on vanhentuneita levyjä melkein kaikki ... milloin tulee testiin 1TB / kiekko levyt ???

t. JA.

Kommentoi artikkelia