Testissä neljä 3 TB kiintolevyä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Seagate Barracuda XT (ST33000651AS)

Kolmen teratavun tallennuskapasiteetin lisäksi Seagaten Barracuda XT pärjää vertailussa testin muihin asemiin. Kuten Hitachin nopeampi Deskstar 7K3000, Seagaten asemasta löytyy 64 MB välimuisti, SATA 6 Gb/s -liitäntä ja se pyörii 7200 RPM nopeudella. 3 TB lippulaivamallin lisäksi Seagate tarjoaa asemasta neljällä kiintolevykiekolla varustettua versiota, jonka kapasiteetti tippuu 2 TB tasolle.

Seagaten mukaan asema soveltuu erityisen hyvin nopeisiin pelikoneisiin, HD-viden editointiin, kotikäyttöön suunnattuihin RAID-kokoonpanoihin ja kodin tai pienen yrityksen palvelinkäyttöön. Palvelin-sanaan kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella, sillä monissa palvelimissa on erilaiset vaatimukset, kuin mihin tämä asema on tarkoitettu, kuten esimerkiksi erilaiset liitännät.Suorituskyky

Seagaten asemalla on ainakin paperilla testin paras jatkuva lukunopeus, joka yltää aina 120 MB/s tasolle. Hitachin Deskstar 7K3000 ei tosin jää kauas 118 MB/s nopeudellaan. Nopeutensa ansiosta Seagaten asema pärjää hyvin nopeita hakuaikoja vaativissa testeissä kuten sovellusten käynnistämisessä. Perinteisessä palvelinympäristössä Seagaten Barracuda ei kuitenkaan yllä valmistajan lupaamalle tasolle. Iometer-testin web-palvelimen, tietokantapalvelimen ja työaseman työmääriä imitoivassa testissä Barracuda jää jälkeen jopa Hitachi ja Western Digitalin hitaampia asemia. Sen perustella voidaan sanoa, että Barracuda XT ei ole optimoitu näihin tehtäviin.
Tehonkulutuksen suhteen Seagate pärjää kuitenkin hyvin. Se päihittää Hitachin Deskstar 7K3000-aseman, joka kuluttaa enimmillään 9,2 wattia testistä riippuen kun taas Barracuda XT käyttää maksimissaan 7,7 wattia.

kommentti 1

juhaa2

WD kaviaarin liitännän nopeus taulukossa ???
Miksi ei uudempi kaviaari ollut mukana EZRX
miksi ei WD Greeni EARX ole mukana (tai edes edellinen malli EARS)

Nää on vanhentuneita levyjä melkein kaikki ... milloin tulee testiin 1TB / kiekko levyt ???

t. JA.

Kommentoi artikkelia