Testissä neljä 3 TB kiintolevyä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Uusimmat 3,5 tuuman kiintolevyt tarjoavat jo 3 TB verran tallennuskapasiteettia. Ensimmäinen suuri asema tuli Western Digitalilta Caviar Green -sarjaan ja nyt Hitachi ja Seagate tarjoavat omat vaihtoehtonsa.
Tässä artikkelissa Western Digitalin asema saa kilpailijoikseen kaksi asemaa Hitachilta ( Deskstar 5K3000 HDS5C3030ALA630 ja Deskstar 7K3000 HDS723030ALA640) sekä yhden Seagatelta (Barracuda XT ST33000651AS)Vaikka pakkauksen lupaus 3 TB kapasiteetista näyttää houkuttelevalta, on syytä ottaa huomioon ison kiintolevyn erityisesti vanhemmissa kokoonpanoissa aiheuttamat ongelmat. Vanhemmat koneet eivät esimerkiksi välttämättä tunnista kaikkea mahdollista kapasiteettia eivätkä voi hyödyntää levyjä täysipainoisesti. Lisäksi asemia ei voi käyttää käynnistyslevynä ilman UEFI-käynnistystä tukevaa emolevyä.

Kaikista asetuksiin liittyvistä ongelmista huolimatta (jotka on ratkaistava yhteisesti jossain vaiheessa, jos levyjen kokoa halutaan vielä kasvattaa), 3 TB asemat ovat silti tärkeä osa sekä yritysten että kotikäyttäjien tallennusratkaisuja. SSD-asemat ovat tietysti teknisiltä ominaisuuksiltaan monessa kohdassa parempia, mutta ne eivät vielä ole pitkään aikaan korvaamassa perinteisiä kiintolevyjä kun tarvitaan todellista tallennuskapasiteettia. Perinteiset asemat päihittävät SSD-asemat kapasiteetissa, hinnassa gigatavua kohti sekä tehonkulutuksessa gigatavua kohti, mikä tekee niistä ainoan järkevän vaihtoehdon varmuuskopiointiin, tallennukseen ja käyttäjän isommille tiedostoille.

Suorituskyky ja energiatehokkuuss

Neljä testikappalettamme voidaan jakaa kahteen ryhmään. Toiseen ryhmään kuuluu Western Digitalin Caviar Green WD30EZRS ja Hitachin Deskstark 5K3000 HDS5C3030ALA630. Niiden alhaisemmat pyörimisnopeudet tarkoittavat samalla matalampaa tehonkulutusta, matalampia lämpöjä ja pienempää äänentasoa.

Toiseen ryhmään kuuluu Hitachi Deskstar 7K3000 ja Seagate Barracuda ST33000651AS XT. Ne pyörivät nopeammalla 7200 RPM vauhdilla ja tarjoavat enemmän suorituskykyä. Energiatehokkuus ei ole näiden asemien ensisijainen myyntivaltti, mikä näkyy heti myös niiden isommassa tehonkulutuksessa.

kommentti 1

juhaa2

WD kaviaarin liitännän nopeus taulukossa ???
Miksi ei uudempi kaviaari ollut mukana EZRX
miksi ei WD Greeni EARX ole mukana (tai edes edellinen malli EARS)

Nää on vanhentuneita levyjä melkein kaikki ... milloin tulee testiin 1TB / kiekko levyt ???

t. JA.

Kommentoi artikkelia