Testissä Crysis 3: Suorituskyky mitattuna 16 eri näytönohjaimella

Artikkelin kirjoittaja: Don Woligroski Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Crysis 3 sulattaa koneen, mutta myös matalammat asetukset ovat näyttäviäCrysis 3 tarjoaa loputtomasti silmäkarkkia ja samanlaisen taistelukokemuksen kuin edeltäjänsä. Pelin parhaat grafiikka-asetukset ovat äärimmäisen raskaat mille tahansa kokoonpanolle, mutta onneksi myös matalimman tason grafiikat ovat paremman näköisiä kuin monen pelin paras taso. Matalimmalla tasolle myös runsaan satasen Radeon HD 7750 - ja GeForce GTX 650 -ohjaimet ovat riittävän tehokkaita pelaamiseen 1920x1080 resoluutiolla.

Jos grafiikan tasoa haluaa nostaa, niin pelaamiseen vaaditaan vähintään Radeon HD 7850 tai GeForce GTX 650 Ti, jotta peli pyörisi 1920x1080 resoluutiolla. Jos haluat kääntää grafiikan tappiin saakka, koneesta on syytä löytyä jo Radeon HD 7950 Boost-tuella tai GeForce GTX 660 Ti.

Yhä useampi haluaa pelata pelinsä kolmen ruudun leveydellä ja kolmen Full HD -näytön omistajien kannattaa harkita asetusten pitämistä Medium-tasolla sujuvan pelikokemuksen varmistamiseksi. Siihenkin vaaditaan kuitenkin jo GeForce GTX 680 - tai Radeon HD 7970 -ohjainta. Vielä parempi on kaksi GeForce GTX 660 Ti -ohjainta SLI-kokoonpanossa tai kaksi Radeon HD 7950 -ohjainta CrossFire-kokoonpanossa.

Tämän testin yllättävin osuus oli ehkä Crysis 3:n suuri riippuvaisuus prosessorin suorituskyvystä. Testijaksoomme kuului yksi paha pullonkaula, jossa nopeuden pitämiseen yli 30 FPS tasolla vaadittiin Core i7 -tai Core i5 -sarjan prosessoria. Vaikka AMD:n FX-8350 saavutti saman keskivertotuloksen kuin Core i5 -3550, sen miniminopeus tipahti 21 FPS:n, minkä vuoksi sitä voidaan suositella vain pienellä varauksella. Jos peliin ilmestyy tulevaisuudessa suorituskykyä parantava päivitys kuten Skyrimin tapauksessa, suositusta voidaan harkita uudestaan.

Crytek on palannut juurilleen julkaisemalla PC-koneiden ehdoilla suunnitellut FPS-pelin, joka nostaa rimaa grafiikan tasossa kunhan käytössä on tarpeeksi tehokas kokoonpano. Se ei ehkä tuo genreen mitään suuria uutuuksia, mutta se on silti läpipelaamisen arvoinen.kommentti 1

hannibal_pjv

Jaha... Onkin aika siirtyä seuraavaan viivaleveyteen valmistuspuolella ja seuraavan sukupolven näytönohjaimiin :-)
Ehka ensi vuoden härpäkkeet pyörittävät auttavasti tätä resurssisyöppöä.

Kommentoi artikkelia