Testissä Crysis 3: Suorituskyky mitattuna 16 eri näytönohjaimella

Artikkelin kirjoittaja: Don Woligroski Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

ProsessoritestitNäytönohjaintestit tehtiin käyttäen Intelin Core i7-3960X -prosessoria, joka sisältää kuusi ydintä ja Hyper-Threading tuen. Tätä testiä varten kokoonpanoon vaihdettiin muutama hitaampi prosessori.Sandy Bridge-E -pohjainen Core i7 päihittää kevyesti Ivy Bridge -pohjaisen Core i5-3550-prosessorin ja AMD:n Vishera-pohjaisen FX-8350-mallin, jotka molemmat kuitenkin saavuttavat noin 50 FPS keskimääräisen nopeuden. AMD:n kannalta ikävästi sen prosessorilla nopeus tipahtaa välillä 21 FPS:n saakka, kun Intelin Core i5 ei käy 31 FPS tasoa alempana.
Muut testin prosessorit eli Core i3, Pentium, Phenom II X4 ja kahdeksanytiminen A8-APU eivät saavuta yli 20 FPS minitasoa.

Epäilimme, että grafiikan taso saattaisi vaikuttaa nopeuteen ja ajoimme testit myös Low-tasolla käyttäen Phenom II X4 - ja Core i3 -prosessoreita. Grafiikan tason tiputtamisesta huolimatta kumpikaan ei saavuttanut yli 25 FPS minimitasoa. Tilanne ei myöskään parantunut tuoreimman 1.2-päivityksen myötä.

Testijaksomme sisältää yhden erityisen raskaan kohdan, mutta siitä huolimatta on selvää, että prosessorin suorituskyvyllä on merkittävä vaikutus Crysis 3:n kannalta. Näiden testien perusteella emme voi suositella muuta kuin vähintään Core i5 -tason prosessoria Crysis 3:n pelaamiseen tarkoitettuun kokoonpanoon. Jos suorituskyvystä haluaa olla varma, kannattaa panostaa Core i7 -tason prosessoriin. Crysis 3 vaikuttaisi olevan yksi harvoista peleistä, jotka on optimoitu hyödyntämään useampia prosessoriytimiä, jonka vuoksi Sandy Bridge-E -pohjainen kuusiydinprosessori päihittää neliytimisen Ivy Bridge -mallin niin selvällä erolla.

Edellisen kappaleen suosituksista huolimatta myös AMD:n FX-8350 tarjoaa kohtuullisen pelikokemuksen. Vaikka nopeus käväisee testijakson aikana kohtalaisen alhaalla, prosessorin tarjoama suorituskyky riittää yleisesti ottaen sulavaan pelikokemukseen. Tulokset saattavat myös parantua tulevien päivitysten myötä.

kommentti 1

hannibal_pjv

Jaha... Onkin aika siirtyä seuraavaan viivaleveyteen valmistuspuolella ja seuraavan sukupolven näytönohjaimiin :-)
Ehka ensi vuoden härpäkkeet pyörittävät auttavasti tätä resurssisyöppöä.

Kommentoi artikkelia