Testissä Crysis 3: Suorituskyky mitattuna 16 eri näytönohjaimella

Artikkelin kirjoittaja: Don Woligroski Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Testit Very High -tason yksityiskohdillaKun alemman tason asetukset on käyty läpi, päästään asiaan eli grafiikan taso nostetaan parhaimpaan mahdolliseen eli Very High -esiasetukseen.

Pysyttelemme tässäkin testissä vain 2x SMAA -tasolla, sillä reunojenpehmennyksen kääntäminen tappiin asti ei yksinkertaisesti ole mahdollista, kun mikään testin kortti ei selviä kuormasta. Myös Motion Blur pidetään Medium-tasolla kahdesta syystä. Ensiksikin se on erittäin raskas efekti ja toiseksi Medium-tason liikesumeus on ihan riittävän sumea eikä sitä tarvita yhtään enempää.Keskimääräisten ja minimitulosten perusteella kaikki testin kortit (ja niiden yhdistelmät) selviävät 1920x1080 resoluutiosta kunnialla. Mittausdatasta huolimatta osa korteista alkaa jo pätkiä.Ajan suhteen esitetyn nopeuden perusteella suurin osa korteista pysyttelee yli 30 FPS tasolla testin aikana.Ruutujen renderöintinopeuksien vaihtelut selventävät testissä havaittua nykimistä. Erityisesti GeForce GTX 660 Ti tuntui kärsivän pätkimisestä.

Ikävä kyllä tulokset eivät ole täysin tarkkoja kahden kortin ja kahden piirin korttien osalta, mikä johtuu käytössämme olevien työkalujen rajoitteista, eli niiden osalta ei voi tehdä pitkälle meneviä päätelmiä. Yhden piirin korteista GeForce GTX Titan ja 680 kuitenkin antavat mielenkiintoisia tuloksia ja vaihtelu on suurempaa kuin muilla verrokeilla.

kommentti 1

hannibal_pjv

Jaha... Onkin aika siirtyä seuraavaan viivaleveyteen valmistuspuolella ja seuraavan sukupolven näytönohjaimiin :-)
Ehka ensi vuoden härpäkkeet pyörittävät auttavasti tätä resurssisyöppöä.

Kommentoi artikkelia