Testissä Crysis 3: Suorituskyky mitattuna 16 eri näytönohjaimella

Artikkelin kirjoittaja: Don Woligroski Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Kolme näyttöäViimeisenä grafiikkaosuudessa käydään läpi kolmen 1920x1080 resoluutiolla toimivan näytön tulokset, kun yhteisresoluutio nousee 5760x1080 pikseliin. Ikävä kyllä mikään testin kokoonpanoista ei kykene pyörittämään peliä tällä resoluutiolla ja Very High -astuksilla, joten joudumme aloittamaan testauksen Medium-tasolla ja 1xFXAA- sekä 8x AF -asetuksilla.Kun grafiikka-asetukset laitetaan Medium-tasolle, tulokset ovat saman tyyppisiä kuin yhdellä näytöllä 1920x1080 resoluutiolla ja Very High -esiasetuksella. Radeon HD 7950 Boost-toiminnolla ja Radeon HD 7970 tipahtavat molemmat alle 30 FPS nopeuden, vaikkakin tehokkaamman ohjaimen pudotus on vain nopea.Nopeudet ajan suhteen kertova taulukko paljastaa, että myös Radeon HD 7950 jaksaa pyörittää peliä suurelta osin yli 30 FPS nopeudella.Vaikka tulokset eivät ole täysin tarkkoja kahden GPU:n korttien osalta, Nvidian GeForce GTX Titanin nopeusvaihtelut ovat kohtalaisen suuria. Käytännön kokemuksen kannalta mikään testin kokoonpanoista ei silmämääräisesti arvioituna kärsi niin suuresta vaihtelusta, että siitä olisi haittaa pelikokemukselle.

Testataan vielä, löytyykö testin ohjaimista paukkuja kääntää grafiikan laatu seuraavalle eli High-tasolle käyttäen Blur-asetusta, 8x AF-asetusta ja 2xSMAA-asetusta.Kuormitus kasvaa melkoisesti ja vain muutama kahden GPU:n kokoonpano sekä GeForce GTX Titan pääsevät lähellekään 30 FPS tasoa. Yllättävintä tuloksissa GeForce GTX Titanin nopeus, joka miniminopeus pysyttelee yli 31 FPS tasolla päihittäen kaikki kahden GPU:n kokoonpanot.

Jostain syystä kaksi GeForce GTX 660 Ti -ohjainta eivät pärjää tässä testissä huolimatta useammista testikerroista ja vikojen etsinnästä. Tällä kokoonpanolla vaikuttaisi olevan ongelman 2x SMAA -asetuksen kanssa, sillä nopeudet nousevat merkittävästi kun siirrytään käyttämään TXAA-tai MSAA-reunojenpehmennystä.Nopeudet ajan suhteen paljastavat samat asiat mitä edellisen taulukon miniminopeudet jo kertoivat.Kaksi GeForce GTX 660 Ti -korttia on kärjessä kun mitataan peräkkäisten ruutujen renderöinnin nopeusvaihtelua. Tällä kokoonpanolla oli silmämääräisen arvionkin perusteella eniten taipumusta nykimiseen eli kannattaa pitää grafiikat Medium-tasolla, jos haluaa pelin pyörivän mahdollisimman sulavasti.

kommentti 1

hannibal_pjv

Jaha... Onkin aika siirtyä seuraavaan viivaleveyteen valmistuspuolella ja seuraavan sukupolven näytönohjaimiin :-)
Ehka ensi vuoden härpäkkeet pyörittävät auttavasti tätä resurssisyöppöä.

Kommentoi artikkelia