Testissä Asus Vivo Tab Smart: mobiilimpi kuin kannettava, työpöydästä tinkimättä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Yhteenveto


Vivo Tab Smart kuuluu Windows 8 Pro -tablettien halvimpaan luokkaan. Sen hinta ilman lisälaitteita liikkuu halvimmillaan noin 530 euron tietämillä. Testissä olleen kokoonpanon hinta kuitenkin nousee yhteensä noin 680 euroon.

Microsoftin tiukoista laitevaatimuksista johtuen laitevalmistajilla on rajallinen määrä mahdollisuuksia laskea hintaa tinkimällä ominaisuuksista. Siksi Vivo Tab Smart ei häviä suorituskyvyssä tai näytön resoluutiossa ja laadussa muille kilpailijoilleen. Jossain on kuitenkin tingittykin, sillä 25 Wh akku on pienempi kuin useilla kilpailevilla malleilla. Sekään ei kuitenkaan muodostu kynnyskysymykseksi, vaan akku kestää hyvin koko päivän.


Toinen paikka, missä ominaisuuksissa on säästetty, ovat laitteen liitännät. Tarjolla on vain yksi microUSB-portti, mikä on Vivo Tab Smartin kaltaisessa laitteessa väärä paikka säästää. Windows 8 Pro -järjestelmän ansiosta tabletti kilpailee halvempien kannettavien kanssa, mutta täysikokoisen USB-portin puutteen vuoksi tulostimen, kameran, ulkoisen kiintolevyn sekä muiden lisälaitteiden kiinnittämiseksi on adapterin oltava aina mukana.

Täysimittaisen Windows-järjestelmänsä ansiosta Vivo Tab Smart kilpailee hieman eri sarjassa kuin perinteiset tabletit eli Android-tabletit ja iPadit. Sen avulla voi käyttää monia työkäytössä välttämättömiä sovelluksia, mikä tekee siitä kilpailijan myös perinteisille kannettaville tietokoneille. Vaikka teho ei riitä ihan raskaimpaan ammattikäyttöön, hoituvat Atom-prosessorin voimin perusasiat kuten tekstinkäsittely ja muut vastaavat toimet. Tehokkaaseen työkäyttöön vaaditaan kuitenkin myös näppäimistö ja näytön tukena toimiva suojakuori, jotka nostavat paketin hinnan jo kohtuullisen läppärin tasolle.

Jos etsit tablettia sohvasurffaukseen, videoiden katseluun tai pelailuun, Vivo Tab Smart ei välttämättä ole paras ratkaisu, vaan katse kannattaa kääntää Android- tai Windows RT -tabletteihin tai Applen iPadiin. Vivo Tab Smartin myyntivaltteja ovatkin ehdottomasti täysimittainen Windows-työpöytä sekä kohtuullisen halpa hinta. Sitä voi pienellä varauksella suositella henkilölle, joka tarvitsee kannettavaa tietokonetta mobiilimman laitteen, mutta Windows-työpöydästä tinkimättä.

kommentti 1

tataka

acer w510 omistaneena sanoisin että aika ruusuisen kuvan annatte clover trail atomin tehoista. työpöytä tökkii, full hd youtubevideot ei toimi windows ui explorer eikä chrome, firefox eikä edes unity pelit toimi(ja core duon integroitu näyttis riittää siihen)

suosittelen kaikkia odottamaan seuraavan sukupolven atom ja rt tabluja, koska niissä toiminta tulee olemaan huomattavasti parempaa.

ja nykyinen clover trail atom on parempi kuin tegra 3/qualcommin tuplaydin adreno 225:llä ja käyttökokemuksen ero kapenee varmaan tegra 4 ja bay trailin mutta tuleva atomissa sama käyttökokemus, sama hinta n. ja n. sama akkukesto, mutta kaikki perusjutut toimii.

Kommentoi artikkelia