Testissä Asus Vivo Tab Smart: mobiilimpi kuin kannettava, työpöydästä tinkimättä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Kokoonpano


Asuksen Vivo Tab Smartia on saatavilla sekä mustalla että valkoisella kuorella. Kuori on muovinen eikä erityisen tukevan tuntuinen ja painettaessa takakansi joustaa monesta kohdasta selvästi. Laitteen etupinta on pelkkää lasia, ja siitä erottuu vain alareunan Windows-näppäin ja sekä yläreunassa sijaitseva kamera.


Laitteen oikeassa reunassa on äänenvoimakkuuden säädin, kuulokeliitäntä sekä mikrofoni. Vasemmasta reunasta löytyy microUSB-liitin lataamiseen ja datansiirtoon (siitä lisää myöhemmin), microHDMI-liitäntä näytön liittämiseksi sekä microSD-korttipaikka. Virtanappula sijaitsee yläreunassa. Takakannessa on valmistajan logon lisäksi kamera ja salamavalo. Takakansi ei ole avattavaa mallia, eli akkua ei voi vaihtaa kuten joissain Windows 8 -tableteissa.

Vivo Tab Smart perustuu muiden vastaavien Windows-tablettien tapaan 10,1 tuuman kokoiseen näyttöön, joka toimii 1366 x 768 pikselin resoluutiolla. Tarkkuus vastaa vain halvimpien kannettavien tasoa, mutta on mukiin menevä ottaen huomioon ruudun pienen koon. Toisaalta kilpailijoiden (Android, iPad) näytöt alkavat 10 tuuman kokoluokassa jo yltää reilusti tarkemmiksi. Näyttö perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Värintoisto ja katselukulmat ovat kohtuullisella tasolla, mikä onkin tärkeää erityisesti tabletissa, jota käytetään usein muutoinkin kuin suoraan edessä pöydälle tuettuna.


Liitäntöjen puolesta Vivo Tab Smart ei loista kilpailijoihinsa nähden. Tarjolla on vain yksi microUSB-portti sekä microHDMI-liitäntä näytön kiinnittämiseksi. Monista kilpailevista Windows 8 Pro -tableteista löytyy täysikokoinen USB-portti, mikä tekee erilaisten lisälaitteiden kuten tulostimien, USB-tikkujen tai ulkoisen kiintolevyjen kiinnittämisen helpoksi. Ongelman voi Vivo Tab Smartissa kiertää adapterin avulla, mutta välttämättä adapteria ei aina ole käsillä, kun tarve vaatii. Vivo Tab Smart ei myöskään sisällä mahdollisuutta erillisen telakan käyttöön, joten näppäimistöt ja muut lisälaitteet on liitettävä Bluetoothin välityksellä.

Langattomien yhteyksien osalta on tarjolla Bluetooth 4.0 ja WLAN (802.11 b/g/n), laitteessa ei ole SIM-korttipaikkaa mobiiliyhteyksiä varten. NFC on tuettuna, mutta käytännössä sen käyttötarkoitukset jäävät kohtalaisen vähäisiksi. NFC-jako toimii vaihtelevasti samaan käyttöjärjestelmäänkin perustuvienkin laitteiden välillä, mutta kahden eri käyttöjärjestelmän välillä tieto liikkuu huonosti. Testien perusteella kahdesta Android-laitteesta (Nexus 7 ja Nexus 4) nettisivun jakaminen Windows-tabletille onnistuu, mutta kuvan lähettäminen ei ole mahdollista. Myöskään kontaktitiedon mukana ei välittynyt sitä olennaisinta eli puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, tai juuri muutakaan nimen lisäksi.

Laitteesta löytyy kaksi kameraa, joista takapuolella oleva on varustettu 8 megapikselin kennolla ja etukamera 2 megapikselin kennolla. Sinänsä kameran asentaminen enemmän työkäyttöön suunnatun tabletin taakse vaikuttaa hieman turhalta ja sen pois jättäminen olisi voinut olla hyvä keino säästää vielä muutama euro halvaksi tarkoitetussa laitteessa.

Vivo Tab Smartin fyysiset mitat ovat 262,5 x 171 x 9,7 mm ja painoa on 580 grammaa. Se ei siis ole ohuin tai kevein. Laitteesta löytyy 25 Wh akku, joka valmistajan lupausten mukaan kestää 720p-tasoisen videon pyörittämistä 9,5 tuntia (näyttö 100 nitsin kirkkaudella). Vaikka akun kapasiteetissa on säästelty (suuri osa muista Windows-tableteista sisältää vähintään 30 Wh akun), testijakson kokemusten perusteella akku kestää kohtalaisesti ja päihittää ainakin oman hintaluokkansa kannettavat tietokoneet.

kommentti 1

tataka

acer w510 omistaneena sanoisin että aika ruusuisen kuvan annatte clover trail atomin tehoista. työpöytä tökkii, full hd youtubevideot ei toimi windows ui explorer eikä chrome, firefox eikä edes unity pelit toimi(ja core duon integroitu näyttis riittää siihen)

suosittelen kaikkia odottamaan seuraavan sukupolven atom ja rt tabluja, koska niissä toiminta tulee olemaan huomattavasti parempaa.

ja nykyinen clover trail atom on parempi kuin tegra 3/qualcommin tuplaydin adreno 225:llä ja käyttökokemuksen ero kapenee varmaan tegra 4 ja bay trailin mutta tuleva atomissa sama käyttökokemus, sama hinta n. ja n. sama akkukesto, mutta kaikki perusjutut toimii.

Kommentoi artikkelia