Testissä Asus Vivo Tab Smart: mobiilimpi kuin kannettava, työpöydästä tinkimättä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Testissä Asus Vivo Tab Smart


Täysiverisellä Windows 8 -järjestelmällä varustetut tabletit ovat hiljalleen valumassa myös halvempiin hintaluokkiin. Testasimme Asuksen Vivo Tab Smart -tabletin, joka on yksi halvimmista työpöytä-Windowsin tarjoavista uusista tableteista.

Windows-tablettia ostaessa on syytä muistaa, että tarjolla on kahta eri lajia, joiden toiminnallisuus vaihtelee merkittävästi. Halvemmassa hintaluokassa käytetään Windows RT -järjestelmää, joka sisältää vain Windows 8:n uuden ruutupohjaisen käyttöliittymän eikä laitteilla voi ajaa perinteisiä Windows-sovelluksia. Windows RT -tabletit perustuvat ARM-pohjaisiin prosessoreihin ja ne on suunniteltu enemmän iPadin ja Android-tablettien kilpailijoiksi.

Kalliimmat Windows-tabletit taas käyttävät yleensä Intelin x86-prosessoreita, joiden ansiosta niillä voi käyttää samaa Windows-järjestelmää, jota käytetään myös kannettavissa ja työpöydällä. Täysimittaisen käyttöjärjestelmän ansiosta ne tukevat myös kaikkia vanhempiakin Windows-sovelluksia. Suoritinpuolella tarjontaa löytyy hitaammista Atom-suorittimista aina tehokkaisiin Core-sarjan suorittimiin, jotka kuitenkin nostavat laitteen hintaa merkittävästi.Nyt testissä oleva Asuksen Vivo Tab Smart sisältää Intelin Atom-piirin, joka tekee siitä enemmän kilpailijan halvemmille kannettaville kuin perinteisesti lähinnä viihteen kulutukseen käytetyille Andorid-tableteille ja iPadeille. Varsinaisen tabletin lisäksi testiin toimitettiin Asuksen oma TranSleeve-näytönsuoja sekä erillinen bluetooth-näppäimistö TransBoard.

kommentti 1

tataka

acer w510 omistaneena sanoisin että aika ruusuisen kuvan annatte clover trail atomin tehoista. työpöytä tökkii, full hd youtubevideot ei toimi windows ui explorer eikä chrome, firefox eikä edes unity pelit toimi(ja core duon integroitu näyttis riittää siihen)

suosittelen kaikkia odottamaan seuraavan sukupolven atom ja rt tabluja, koska niissä toiminta tulee olemaan huomattavasti parempaa.

ja nykyinen clover trail atom on parempi kuin tegra 3/qualcommin tuplaydin adreno 225:llä ja käyttökokemuksen ero kapenee varmaan tegra 4 ja bay trailin mutta tuleva atomissa sama käyttökokemus, sama hinta n. ja n. sama akkukesto, mutta kaikki perusjutut toimii.

Kommentoi artikkelia