Arvostelussa: Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen

Loistava akunkesto ja kohtuullinen suorituskykyIso laite sisältää ison akun. Tässä tabletissa se on kooltaan 7040 mAh, josta riittää helposti puhtia pitämään laitetta käytössä useiden tuntien ajan. Esimerkiksi videoiden toistoaikaa akku tarjoaa 13 tunnin edestä.

Exynos 9611 -järjestelmäpiiri vastaa tämän laitteen suorituskyvystä. Piirin pariksi on laitettu 4 gigatavua keskusmuistia. Suorituskyky ei ole millään tavalla huipputasolla, mutta se on enemmän kuin riittävästi mediakäyttöä ajatellen, johon Android-tabletit yleisesti parhaiten sopivat. Pelaamiseenkin piiri kykenee, mutta jonkin verran hidastelua oli havaittavissa raskaampien pelien kohdalla.

Sisäistä tallennustilaa pelejä ja sovelluksia varten on 64 gigatavua. Tallennustilaa saa tarvittaessa lisää jopa teratavun verran muistikortilla.

Kahden viikon mittaisella testijaksolla tuli käytettyä yllättävän paljon moni-ikkuna-toimintoa, jonka avulla kahden sovelluksen käyttäminen onnistuu vierekkäin isolla näytöllä. Tämä lisää tehokkuutta, jonka myötä tabletti sopii enemmän myös työkäyttöön. Tätä ominaisuutta tuli käytettyä varsinkin silloin, kun laitteeseen yhdisti näppäimistön Bluetoothin avulla, jolloin tabletti toimi lähes kannettavan tietokoneen tapaan. Samsungilta löytyy tabletilla suojakuori, mutta näppäimistöä tästä kuoresta ei löydy, joten tällaisen Bluetooth-näppäimistön joutuu ostamaan erikseen.

Kommentoi artikkelia