Arvostelussa: Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen

S Pen -kynä: erinomainen lisä
Tabletin varustukseen kuuluu myös S Pen -kynä, joka myös toimitetaan pakkauksen mukana. Tämä on tietenkin erinomainen asia, sillä kynä laajentaa tabletin käyttökohteita mukavasti.

Kynä on yhdestä kohtaa tasainen, sillä kynä kiinnittyy tabletin oikeaan reunaan magneettien avulla, kun sitä ei tarvitse käyttää. Magneetit pitävät kynän tiukasti tabletissa kiinni, eikä se tipu vaikka tablettia heiluttelee.

Kynä kuitenkin kiinnittyy vain oikealle kyljelle yhteen kohtaan kunnolla. Myös vasemmalla puolella kynän saa kiinnitettyä, mutta siellä se ei pysy kovin hyvin. Tablettiin voi myös halutessaan ostaa kotelon, jossa on myös oma paikka kynän säilyttämistä ja kuljettamista ajatellen. Tällainen kotelo tosin maksaa noin 70 euroa.Kynän käyttäminen on varsin tuttua, mikäli kokemuksia esimerkiksi Galaxy Note -sarjan puhelimista. Toki kynä on tässä tabletissa huomattavasti suurempi, joten sen pitäminen kädessä on huomattavasti miellyttävämpää. Kynä painaa seitsemän grammaa. Kynässä ei ole akkua, joten lataamisesta ei tarvitse huolehtia.

S Pen -kynää voi käyttää Galaxy Tab S6 Liten käyttöjärjestelmän ohjaamiseen, muistiinpanojen tekemiseen tai piirtämiseen. Kahden viikon aikana kynän kanssa ei esiintynyt ongelmia, ja kynän viive näytöllä on kohtuullisen pieni.

Kommentoi artikkelia