Arvostelussa: Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen

Näyttö ja rakenne: laadukasta



Näyttö on kooltaan 10,4 tuumaa ja siinä käytetään 2000 x 1200 resoluutiota 16:10 -kuvasuhteella. Jokaisella reunalla kiertää hieman alle sentin paksuinen reuna mustaa kaistaa, joka helpottaa laitteen käsittelyä ja vähentää virhepainalluksia tablettia käyttäessä.

Näyttö on monilta osin hyvä. Katselukulmat ovat hyvät ja näyttö on kirkas sisäkäyttöä ajatellen. Ulkokäyttöön kirkkaus myös riittää kohtuullisesti, mutta esimerkiksi videoiden katselu ei ole mitenkään paras kokemus. Näyttö ei kuitenkaan ole Samsungin AMOLED, joten esimerkiksi Always On Display -ominaisuutta ei ole tarjolla. Asetuksissa ei ole myöskään mahdollisuutta vaihtaa resoluutiota tai mukauttaa näyttötilaa.

Laitteen mitat ovat 244,5 x 154,3 x 7,0 mm ja painoa 465 grammaa (tai 4G-version kohdalla 467 grammaa).

Rakenne on laadukas, sillä edessä on lasia ja muuten tabletti on valettu alumiinikuoriin. Tabletin kulmat ovat pyöristetyt ja myöskin takaa reunat ovat pyöristetyt, joiden ansiosta käsittely on miellyttävää. Metallisen rakenteen ansiosta tabletti tuntuu kädessä hieman viileältä, eikä siihen juurikaan jää näkyviä sormenjälkiä. Testissä olleen version väri on Oxford Gray ja laitteen saa myös Angora Blue -värinä. Muuten rakenteeltaan tabletti ei tarjoa sen erityisempää. Takana on yksi kamera, keskellä on Samsung-logo ja reunoja kiertää antenni.

Ala- ja yläpäätyyn on laitettu kaiuttimet eli tabletissa on siis stereokaiuttimet. Lisäksi ääntä voi toistaa 3.5 mm:n kuulokeliitännän avulla tai langattomasti Bluetooth 5.0 -yhteyden avulla. Alhaalta löytyy myös USB-C -liitäntä. Vasemmalla reunalla ei ole yhtään mitään, kun taas oikealta reunalta löytyy virtapainike, äänenvoimakkuuden painikkeet sekä paikka muistikortille ja testissä olevassa versiossa sinne voi laittaa myös SIM-kortin 4G-yhteyksiä varten.

Näyttöä ympäröivään mustaan kaistaan on laitettu yksi 5 megapikselin etukamera, joka tukee kasvojentunnistus laitteen lukituksen avaamisessa. Kasvojentunnistus kuitenkin toimii korkeintaan kohtuullisesti. Se ei ole järin nopea, eikä toiminta ole kovin hyvä heikossa valaistuksessa. Miinuksena voidaan myös mainita sormenjälkilukijan puute, joten kovinkaan paljoa turvallisuusominaisuuksiin ei ole panostettu. Tablettia tulikin käytettyä ilman minkäänlaista lukitusta.

Kommentoi artikkelia