Pikatestissä Sony Xperia Z3 Tablet Compact – höyhenenkevyt joka paikan mobiililaite

Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi | 4 kommenttia

Yhteenveto
Viikon testauksen jälkeen Sony Xperia Z3 Tablet Compact -tabletista jää yleisvaikutelmaksi se, että Sonylla on pyritty satsaamaan ensisijaisesti laitteen mobiiliuteen. Tällä saralla tabletti suoriutuukin loistavasti: pienen koon ja keveyden ansiosta laite kulkee huomaamatta mukana vaikka povitaskussa, 4G-tuki mahdollistaa riippumattomuuden vapaista Wi-Fi-yhteyksistä, huikea akkukesto vähentää latausrumbaa, IP65/68-luokitus suojelee laitetta pölyltä sekä kosteudelta ja kirkkaan näytön katseltavuus ei heikkene huomattavasti edes suorassa auringonpaisteessa.

Lisäksi laitteiston tehot mahdollistavat sulavan käyttökokemuksen ja Android-käyttöjärjestelmän reilu miljoona sovellusta antavat valinnanvaraa sisällön ja toimintojen suhteen. Laitteelle on myös luvassa päivitys Android 5.0 Lollipop -versioon. Kuudentoista gigatavun tallennuskapasiteetti riittää kohtuullisesti alkuun ja on tarpeen vaatiessa laajennettavissa 128 gigatavun microSD-muistikortilla.

Laitteen heikoimmaksi lenkiksi jää sen kahdeksan megapikselin kamera, joka sekin on kohtuullisen hyvä kuvauslaite. Ehkä hieman voisi myös rutista laitteen muovisesta selkämyksestä, joka yhdessä tabletin ohuuden ja keveyden kanssa saattaa antaa lelumaisen ensivaikutelman, vaikka todellisuudessa kyseessä on hyvin suunniteltu ja suorituskykyinen tabletti. Mikäli mobiililaitteelle on tarvetta ja kahdeksan tuumaa riittää näytön kooksi, en keksi yhtään hyvää syytä, miksi Sony Xperia Z3 Tablet Compactia ei kannattaisi hankkia. Arvosanaksi laite ansaitsee neljä ja puoli pistettä viidestä.

kommenttia 4

RekookeR

Kiitos artikkelista.
Tuohan olisi ihan loistava laite, jos sen saisi Applen softalla. Painokin alkaa jo olla siedettävällä tasolla, tosin odottelen mieluusti niitä mangapokkarin painoisia joita voi käyttää sit sängys.

-Reko

hannibal_pjv

No jopas. Sony tuntuu tekevän tällä hetkellä kovin oivia vempeleitä!
Kunhan vain malttaisivat mielensä malliston koon kanssa, eivätkä lähde tekemään miljoonaa eri varianttia, niin kuin eräät muut valmistajat.

Tonza64

Originally posted by RekookeR:
Kiitos artikkelista.
Tuohan olisi ihan loistava laite, jos sen saisi Applen softalla. Painokin alkaa jo olla siedettävällä tasolla, tosin odottelen mieluusti niitä mangapokkarin painoisia joita voi käyttää sit sängys.
Itseäkin alkoi kiinnostaa tämä kyseinen tabletti vielä kun voi käyttää PlayStation 4. Näyttönä. Yhdyn sanomaasi,vielä kun olisi iOS. Omistan New iPad with Retina Displayn (Tunnetumpi iPad 4) ja onhan se painava laite, mutten ole vaihtamassa ennen kuin tableteilla on jotain uutta tarjottavaa.

Ketola

Quote:
Sony tosin on helpottanut asiaa pyyhkäisykontrolleilla: yhdellä sormella alas vedettäessä näytön yläreunasta aukeaa ilmoituskeskus ja kahdella sormella vedettäessä puolestaan pika-asetukset.

Näyttää itseasiassa toimivan OnePlussassa samalla tavalla. En tuota tiennytkään. Olen vain avannut ilmoitukset pyyhkäisemällä vasemmalta puolelta ja pika-asetukset pyyhkäisemällä oikealta puolelta kellon päältä. Tämä onkin paljon näppärämpi tapa!

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

Kommentoi artikkelia