Pikatestissä Sony Xperia Z3 Tablet Compact – höyhenenkevyt joka paikan mobiililaite

Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi | 4 kommenttiaSony toi markkinoille uusien Xperia Z3- ja Xperia Z3 Compact -älypuhelimiensa kanssa myös Xperia Z3 Tablet Compact -tabletin nimensä mukaisesti kompaktissa kahdeksan tuuman koossa. Edellisen Xperia Z2 -tabletin lailla luvassa on taas huipputason ominaisuuksia pakattuna tiiviiseen ja häkellyttävän ohueen pakettiin. Mutta miten kahdeksan tuuman tabletti pärjää käytännössä? Voiko pienempi olla parempi? Hardware.fi otti uutuuslaitteen viikon mittaiseen pikatestiin – tulokset löytyvät seuraavilta sivuilta.

Mitat: 213 x 124 x 6,4 mm
Paino: 270 g
Näyttö: 8" WUXGA 1920 x 1200, IPS LCD, TRILUMINOS, Live Colour LED
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 801, 2,5 GHz neliytiminen Krait 400; Adreno 330
RAM: 3 Gt
Tallennustila: 16 Gt (laajennettavissa 128 Gt microSD-muistikortilla)
Kamerat: Pääkamera 8,1 MP, automaattitarkennus; etukamera 2,2 MP
Akku: 4 500 mAh
Yhteydet: Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, DLNA, NFC, 4G/LTE, Bluetooth 4.0 LE

Ulkoasu

Sony Xperia Z3 Tablet Compact säilyttää yhden Xperia Z2 -tabletin silmiinpistävimmistä ominaisuuksista eli vain 6,4 millimetriä paksun rungon. Kun tämä yhdistetään muutenkin edelliseen tablettiin nähden solakoituneeseen ulkomuotoon, päästään häkellyttävän keveään käsituntumaan. Näyttöä peittää suojalasi ja laitteen sivuja kiertää metallinen lista, joka osaltaan suojaa tabletin kulmia sekä vahvistaa laitteen antamaa tasokasta vaikutelmaa. Xperia Z3 -tabletin selkämys on sen sijaan mattapintaista muovia, joka kyllä tuntuu miellyttävältä kädessä, mutta ei ehkä täysin istu mielikuvaan luksusluokan laitteesta.Vesitiiviillä suojakansilla peitetyt liitännät: vasemmalla vasemman sivun korttipaikat ja oikealla laitteen alareunan microUSB-portti.


Laitteen etupuolelle on sijoitettu suojalasin ylä- ja alareunaan raot kaiuttimille, ja näytön yläpuolelta löytyvät Sony-logo ja etukameran linssi, sekä ilmoitusvalo, joka kertoo saapuneista viesteistä ja laitteen akun latautumisesta. Vasemmalla sivulla näkyy liitin lisävarusteiden telakoimiselle sekä suojakannella peitetyt korttipaikat microSD-muistikortille sekä nano-SIM-kortille. MicroUSB-liitin laitteen lataamista ja tiedonsiirtoa varten löytyy puolestaan tabletin vasemmasta alareunasta suojakannen alta. Oikealta sivulta löytyvät tabletin fyysiset painikkeet, audioliitin kuulokkeille sekä mikrofonin aukko. Virtapainike ja äänenvoimakkuuden säädin ovat sijoitettuna tuttuun tapaan passelisti peukalon ulottuville. Laitteen selkäpuolelta löytyvät ainoastaan pääkameran linssi, Sony- ja Xperia-logot sekä NFC-tunnistusalueen merkitsevä NFC-logo.Tabletin oikean sivun fyysiset painikkeet, mikrofonin aukko ja audioliitin.

kommenttia 4

RekookeR

Kiitos artikkelista.
Tuohan olisi ihan loistava laite, jos sen saisi Applen softalla. Painokin alkaa jo olla siedettävällä tasolla, tosin odottelen mieluusti niitä mangapokkarin painoisia joita voi käyttää sit sängys.

-Reko

hannibal_pjv

No jopas. Sony tuntuu tekevän tällä hetkellä kovin oivia vempeleitä!
Kunhan vain malttaisivat mielensä malliston koon kanssa, eivätkä lähde tekemään miljoonaa eri varianttia, niin kuin eräät muut valmistajat.

Tonza64

Originally posted by RekookeR:
Kiitos artikkelista.
Tuohan olisi ihan loistava laite, jos sen saisi Applen softalla. Painokin alkaa jo olla siedettävällä tasolla, tosin odottelen mieluusti niitä mangapokkarin painoisia joita voi käyttää sit sängys.
Itseäkin alkoi kiinnostaa tämä kyseinen tabletti vielä kun voi käyttää PlayStation 4. Näyttönä. Yhdyn sanomaasi,vielä kun olisi iOS. Omistan New iPad with Retina Displayn (Tunnetumpi iPad 4) ja onhan se painava laite, mutten ole vaihtamassa ennen kuin tableteilla on jotain uutta tarjottavaa.

Ketola

Quote:
Sony tosin on helpottanut asiaa pyyhkäisykontrolleilla: yhdellä sormella alas vedettäessä näytön yläreunasta aukeaa ilmoituskeskus ja kahdella sormella vedettäessä puolestaan pika-asetukset.

Näyttää itseasiassa toimivan OnePlussassa samalla tavalla. En tuota tiennytkään. Olen vain avannut ilmoitukset pyyhkäisemällä vasemmalta puolelta ja pika-asetukset pyyhkäisemällä oikealta puolelta kellon päältä. Tämä onkin paljon näppärämpi tapa!

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

Kommentoi artikkelia