Pikatestissä Sony Xperia Z3 Tablet Compact – höyhenenkevyt joka paikan mobiililaite

Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi | 4 kommenttia

Suorituskyky

Qualcommin 2,5 gigahertsin neliytiminen Snapdragon 801 -prosessori sekä kolme gigatavua keskusmuistia lupaavat hyvää Xperia Z3 -tabletin suorituskyvylle, eikä laite petä odotuksia: testiviikon aikana en saanut tablettia edes lämpenemään missään tilanteessa. YouTuben ja Netflixin kautta suoratoistetut videot tarjosivat sujuvaa ja tökkimätöntä katseltavaa Full HD -tarkkuudella, nopeatempoisten räiskintäpelien pelaaminen ei kyykyttänyt laitetta ensinkään ja AnTuTu-suorituskykytesti antoi laitteelle 41 417 pistettä asettaen sen piirun verran Samsungin Galaxy Note 3:n alapuolelle mutta reilusti Xperia Z2 -älypuhelimen edelle.

Suurimman vaikutuksen teki kuitenkin laitteen akkukesto: 4 500 milliampeeritunnin akku jo itsessään tarjoaa virtaa pitkälle aikavälille, mutta Sony tuntuu liioittelematta räjäyttäneen pankin uudella Xperia Z3 -sarjallaan – olkoonkin, etten rasittanut tablettia niin paljon kuin olisi ollut mahdollista, siinä riitti virtaa yhdellä latauksella normaalikäytössä yli kolmeksi vuorokaudeksi!

Kamera


Xperia Z3 -tabletti tarjoaa 8,1 megapikselin pääkameran ja 2,2 megapikselin etukameran. Laitteen kuvausominaisuudet eivät siis ole huipputasoa, mutta kahdeksan megapikselin pääkamera toimii kyllä kohtuullisena kuvauslaitteena. Xperia Z3 -tabletti on ottanut mallia saman sarjan älypuhelimista ja ottaa automaattiasetuksilla oletuksena kuuden megapikselin kuvia 16:9-kuvasuhteella ja 3264 x 1836- resoluutiolla kahdeksan megapikselin sijaan. Kuvien koko on säädettävissä manuaaliasetusten kautta kahdeksaan megapikseliin, jolloin kuvasuhde on 4:3 ja resoluutio 3264 x 2448 pikseliä.


Automaattiasetuksilla otettuja kuuden megapikselin kuvia kuvasuhteella 16:9.Kahdeksan megapikselin esimerkkikuvia kuvasuhteella 4:3.


Positiivisena yllätyksenä kaikki eri kuvaustilat ovat valittavissa myös korkeimmalla tarkkuusasetuksella, toisin kuin esimerkiksi Xperia Z3 Compact -älypuhelimessa. Tämä antaa miellyttävästi valinnanvaraa niille kuvaajille, jotka haluavat itse säätää kuvien asetukset kohdilleen. Kamerasovellus ei kuitenkaan vaadi käyttäjältään erityisosaamista kuvien onnistumisen varmistamiseksi: automaattiasetukset osaavat valita kuvaan olosuhteista riippuen sopivat kuvaustilat ja kuvista tulee myös näin yleisesti ottaen laitteistoon nähden hyvälaatuisia. Automaattitila osaa huolehtia myös videokuvauksen asetuksista, ja laite kykenee tallentamaan parhaimmillaan Full HD -tasoista videokuvaa 30 fps:n kuvataajuudella ja 16:9-kuvasuhteella.Esimerkkivideo 1920 x 1080 -resoluutiolla ja 30 fps:n kuvataajuudella.

kommenttia 4

RekookeR

Kiitos artikkelista.
Tuohan olisi ihan loistava laite, jos sen saisi Applen softalla. Painokin alkaa jo olla siedettävällä tasolla, tosin odottelen mieluusti niitä mangapokkarin painoisia joita voi käyttää sit sängys.

-Reko

hannibal_pjv

No jopas. Sony tuntuu tekevän tällä hetkellä kovin oivia vempeleitä!
Kunhan vain malttaisivat mielensä malliston koon kanssa, eivätkä lähde tekemään miljoonaa eri varianttia, niin kuin eräät muut valmistajat.

Tonza64

Originally posted by RekookeR:
Kiitos artikkelista.
Tuohan olisi ihan loistava laite, jos sen saisi Applen softalla. Painokin alkaa jo olla siedettävällä tasolla, tosin odottelen mieluusti niitä mangapokkarin painoisia joita voi käyttää sit sängys.
Itseäkin alkoi kiinnostaa tämä kyseinen tabletti vielä kun voi käyttää PlayStation 4. Näyttönä. Yhdyn sanomaasi,vielä kun olisi iOS. Omistan New iPad with Retina Displayn (Tunnetumpi iPad 4) ja onhan se painava laite, mutten ole vaihtamassa ennen kuin tableteilla on jotain uutta tarjottavaa.

Ketola

Quote:
Sony tosin on helpottanut asiaa pyyhkäisykontrolleilla: yhdellä sormella alas vedettäessä näytön yläreunasta aukeaa ilmoituskeskus ja kahdella sormella vedettäessä puolestaan pika-asetukset.

Näyttää itseasiassa toimivan OnePlussassa samalla tavalla. En tuota tiennytkään. Olen vain avannut ilmoitukset pyyhkäisemällä vasemmalta puolelta ja pika-asetukset pyyhkäisemällä oikealta puolelta kellon päältä. Tämä onkin paljon näppärämpi tapa!

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

Kommentoi artikkelia