Parhaat SSD-asemat: Heinäkuu 2012

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Kokoluokka: 512 GtCrucial M4 512 Gt

Myös 512 Gt SSD-levyt alkavat olla jo inhimillisellä hintatasolla. Tästä huolimatta yleensä parempi vaihtoehto on hankkia pienempi SSD ohjelmille ja erillinen massamuisti toteutettuna mekaanisilla kiintolevyillä, joiden €/Gt-suhde on eri luokkaa. Jos tarvetta on kuitenkin suurelle määrälle nopeaa tallennustilaa, on Crucialin M4 tällä hetkellä kohtuuhintainen verrattuna pienempiin malleihin reilun 400 euron hinnalla.

Muut vaihtoehdot:

OCZ Agility 3 512 Gt
OCZ:n paras vastaus Crucialille tässä kokoluokassa on Agility 3. Vertex 4 on kilpailukykyisempi suorituskykynsä puolesta, mutta sen hinta on tällä hetkellä valitettavasti liian korkealla, kuten Samsungin 830-sarjan 512 Gt malli. Agility käyttää kuitenkin asynkronista NAND-muistia, joten se on hieman hitaampi kuin Crucial M4. Agility 3 ei myöskään ole parhaimmillaan suurien video- tai kuva-arkistojen käsittelyssä.

kommenttia 3

Xtrim

Tämäkin kuuluisi kyllä ehdottomasti listaan:

http://www.jimms.fi/tuote/P-SSD2S120G3-BLK


sam49

Noiden SSD:ssä käytettyjen piirien kirjoituskertamääristä olisi mukava saada luotettavia tietoja. Seurasin aihetta aikoinaan ja käsittääkseni vieläkin SSD-levyn voi tuhota aika nopeasti, jos siihen kirjoittaa liian usein satunnaisiin paikkoihin. Olen katsellut RAM-piireistä kasattuja SSD:tä, mutta niitä ei taida enää olla markkinoilla. Varmaan staattisista CMOS-RAM piireistä saisi kasaan kohtuullisen hintaisen systeemilevyn vaikka PCI:n kautta. Siinä olisi pohjoisen (Oulun) pojille hyvä kehitysprojekti ensi talveksi.

AhKeefas

Antiikkinen artikkeli näin lokakuussa

Kommentoi artikkelia