Parhaat SSD-asemat: Heinäkuu 2012

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Kokoluokka: 120-128 Gt



Samsung 830 Series ja Crucial M4 128 Gt





Samsungin 830-sarjan SSD-asemien hinta on jo pitkään pysynyt melko tasaisena, mutta se on joka tapauksessa tällä hetkellä markkinoiden luotettavimpia, eikä Samsungin suunnalta ole kuulunut vastaavia ongelmia kuten OCZ:ltä. Samsungin ainoa heikkous lieneekin sen 320 Mt/s nimellinen kirjoitusnopeus, joka jää jälkeen Sandforce-levyjen noin 500 Mt/s kirjoitusnopeuksista. Käytännössä Samsungin 830-sarja on kuitenkin hieman nopeampi kuin Crucialin M4-sarja. Tästä syystä se lieneekin parempi ostos, jos sen löytää samaan hintaan kuin Crucialin. Tällä hetkellä molemmat ovat samassa hintaluokassa, joten ostopäätös riippunee enimmäkseen siitä, kumpaa on saatavilla edullisempaan hintaan.

Muut vaihtoehdot:

Kingston HyperX 3K 128 Gt
OCZ Vertex 4 128 Gt
OCZ Agility 3 128 Gt
OCZ Petrol 128 Gt
Corsair Force 3 128 Gt
Intel 520 128 Gt


128 Gt kokoluokasta löytyy monia verrattain hyviä vaihtoehtoja, mutta myös hinnoilla on kohtuu suuri vaihteluväli. OCZ:n Petrol-sarjan 128 Gt versio irtoaa parhaimmillaan alta 100 euron, siinä missä Intelin 520-sarjan asemasta saa pulittaa lähemmäs 200 euroa. Kummallakin on omat etunsa, toisella hinta ja toisella laatu, mutta tarjolla on kuitenkin kompromisseja, jotka tarjoavat hyvää laatua kohtuuhintaan.

Samsungin ja Crucialin levyjen lisäksi varteenotettavia vaihtoehtoja ovat myös Kingstonin HyperX 3K sekä OCZ:n uusi Vertex 4 128 Gt, joka on uuden firmware-päivityksen myötä yksi nopeimmista tämän hintaluokan asemista. Valitettavasti uutuutena sillä on myös hintaa yleensä hieman enemmän kuin vanhemmilla malleilla, eikä nopeusero välttämättä ole tarpeeksi oikeuttamaan hintaa.

kommenttia 3

Xtrim

Tämäkin kuuluisi kyllä ehdottomasti listaan:

http://www.jimms.fi/tuote/P-SSD2S120G3-BLK


sam49

Noiden SSD:ssä käytettyjen piirien kirjoituskertamääristä olisi mukava saada luotettavia tietoja. Seurasin aihetta aikoinaan ja käsittääkseni vieläkin SSD-levyn voi tuhota aika nopeasti, jos siihen kirjoittaa liian usein satunnaisiin paikkoihin. Olen katsellut RAM-piireistä kasattuja SSD:tä, mutta niitä ei taida enää olla markkinoilla. Varmaan staattisista CMOS-RAM piireistä saisi kasaan kohtuullisen hintaisen systeemilevyn vaikka PCI:n kautta. Siinä olisi pohjoisen (Oulun) pojille hyvä kehitysprojekti ensi talveksi.

AhKeefas

Antiikkinen artikkeli näin lokakuussa

Kommentoi artikkelia