Parhaat SSD-asemat: Heinäkuu 2012

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Kokoluokka 240-256 GtCrucial M4 ja Samsung 830 256 Gt

Kuten 128 Gt kokoluokassa, myös astetta isommissa SSD-asemissa Samsung ja Crucial jylläävät. Näiden välillä on melko vaikeaa tehdä suurempia eroja. Halvempiin Sandfoce-asemiin verrattuna Crucialin nopeus ei ole riippuvainen datan pakkautuvuudesta, mutta koska työpöytäkäytössä suurin osa kirjoitetusta datasta on pakkautuvaa, Sandforce-arkkitehtuurin kirjoitusnopeus saattaa osoittautua paremmaksi.

Muut vaihtoehdot:

Corsair Force GT 240 GT
OCZ Agility 3 240 Gt

Kuten jo mainittiin, Sandforce-arkkitehtuuriin perustuva Agility 3:n nopeus riippuu pitkälti datan pakkautuvuudesta, ja kuten mallinimestä huomaa, siinä on 16 Gt vähemmän tallennustilaa kuin Crucialin ja Samsungin levyissä. Vastaavasti Agility on jossain määrin halvempi kuin sen kilpailijat. Corsairin Force GT -sarjan levy on sen sijaan suorituskyvyltään kiitettävä, mutta sen hinta on tällä hetkellä Crucialia ja Samsungia korkeampi.

kommenttia 3

Xtrim

Tämäkin kuuluisi kyllä ehdottomasti listaan:

http://www.jimms.fi/tuote/P-SSD2S120G3-BLK


sam49

Noiden SSD:ssä käytettyjen piirien kirjoituskertamääristä olisi mukava saada luotettavia tietoja. Seurasin aihetta aikoinaan ja käsittääkseni vieläkin SSD-levyn voi tuhota aika nopeasti, jos siihen kirjoittaa liian usein satunnaisiin paikkoihin. Olen katsellut RAM-piireistä kasattuja SSD:tä, mutta niitä ei taida enää olla markkinoilla. Varmaan staattisista CMOS-RAM piireistä saisi kasaan kohtuullisen hintaisen systeemilevyn vaikka PCI:n kautta. Siinä olisi pohjoisen (Oulun) pojille hyvä kehitysprojekti ensi talveksi.

AhKeefas

Antiikkinen artikkeli näin lokakuussa

Kommentoi artikkelia