Opas: ilmajäähdytetyn PC:n rakentaminen ja osien valinta, osa 1

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Ilmankierto: Tornijäähdyttimen asentaminen sivuttain


Tornijäähdyttimen asentaminen sivuttain

Palataan takaisin AMD:n Socket AM3-kantaan ja tutustutaan tuulettimen asentamiseen sivuttain. Vaikka asennussuunta saattaa vaikuttaa aluksi ongelmalliselta, se saattaa lopuksi jopa parantaa asioita. Kun otetaan huomioon, että lämmin ilman nousee ylöspäin, kotelon kattoon sijoitettu tuuletin on suurena apuna jäähdytyksessä. Sivuttaissuuntaista asennusta ei kuitenkaan kannata edes harkita ilman kattotuuletinta.Myös takaosaan sijoitetuista tuulettimista on apua, sillä monet tornijäähdyttimet puhaltavat osan ilmasta sivuttaissuunnassa ympäröivien komponenttien jäähdyttämiseksi ja ympäristöön levinnyt ilma on myös hyvä saada ulos. Sivuttaissuuntainen asennus on mahdollista myös ylhäälle asennetun virtalähteen kanssa.Tässä tilanteessa ylös asennetun virtalähteen ongelmat kuitenkin tulevat tehokkaasti esiin, joten emme suosittele kaiken prosessorista tulevan kuuman ilman puhaltamista virtalähteen sisään.
Jos kuitenkin päädyt yllä esitettyyn ratkaisuun, kannattaa koteloon asentaa ainakin taakse tuuletin, joka poistaa osan kuumasta ilmasta:Pohjatuuletuksella saadaan tässäkin tapauksessa parannettua ilman sisäänottoa.

kommenttia 2

myllis

Quote:
Koska tietojen turvaamiseksi ja asemien kestävyyden parantamiseksi lämpötilaa ei kannata päästää yli 30 asteeseen
Väärää informaatiota. Todennäköisyydet kovon hajoamiseen kasvaa oikein reilusti, jos noinkin viilenä käy. Oikea suositus on 40-45 astetta.

Solonen

Mielenkiintoinen artikkeli. Itse hommasin Coolmaster HAF 932 kotelon ihan vain ilmansiirron takia, ja olen ollut tyyytyväinen. Kotelo takaa helpon tyskentelyn ison kokonsa ansiosta ja johdot saa piilotettua ilmavirran tieltä kotelon ja emolevyn väliin. Prosessorituulettimena pyörii Coolink Corator DS, ihan vain hyvän hinta ja tehosuhteensa takia. Ylikellotettu prosessori ei pääse lähellekkään kriittisiä lämpötiloja tuon kanssa.

Kommentoi artikkelia