MWC 2012 -katsaus: Nokia, Asus, Intel, Samsung ja LG

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

LG:n kilpailija Galaxy Notelle

Huolimatta siitä minkä älypuhelimen päädyt ostamaan, todennäköisesti siinä on LG:n tai Samsungin näyttöpaneeli. AMOLED-teknologiasta kiinnostuneille LG oli järjestänyt mielenkiintoisen vertailun sen oman True HD IPS -paneelin kanssa. Nykyiset AMOLED-paneelit käyttävät ns. pentile-ryhmittelyä alipikseleissään, jonka takia samalla resoluutiolla varustettu paneeli on epätarkempi verrattuna True HD IPS -paneelin kaltaiseen RGB-paneeliin.LG:llä oli myös vastaus Samsungin Galaxy Notelle. Optimus Vu on älypuhelin 5" XGA -näytöllä. Se on riittävän kokoinen toimiakseen e-kirjana, mutta ei aivan tarpeeksi iso tabletiksi. Vu on todella iso puhelimeksi, ja sitä lienee melko vaikea saada mahtumaan moniin taskuihin. Vastavuoroisesti netin selaaminen ja viestien kirjoitus on huomattavasti mukavampaa ison näytön ansiosta.Enemmän suorituskykyyn keskittyvä Optimus 4X HD edustaa LG:n ensimmäistä neliytimistä älypuhelinta. Nvidian Tegra 3 -järjestelmäpiirillä varustetussa huippuohuessa älypuhelimessa on kookas 4,7" TrueIPS-paneeli.Viime vuonna LG julkisti Optimus 3D:n, jossa oli nimensä mukaisesti lasiton stereoskooppinen 3D-efekti. Tuote saa nyt päivityksen Optimus 3D Maxin muodossa, joka on lähes identtinen edeltäjäänsä nähden, mutta näytön kokoa on kasvatettu 4,3 tuumaan. Se julkaistaan Android Gingerbreadilla, mutta myös ICS-päivitys on luvassa.

Stereoskooppinen efekti on hyvin näyttävä. LG:n 3D Converterillä voi muuttaa esimerkiksi Google Mapsin 2D-sisällön 3D-kuvaksi. Sama periaate toimii myös peleissä, mutta 3D-efekti ei toiminut muutaman testin perusteella aina erityisen vakuuttavasti.

Näin päättyi ensimmäinen päivä Barcelonassa. Pressikonferenssit on käyty läpi, kuten myös kalenteriin merkatut yksityistilaisuudet. Seuraavaksi vuorossa on esittelytila, jossa kulutamme loppuajan.

Kommentoi artikkelia