MWC 2012 -katsaus: Nokia, Asus, Intel, Samsung ja LG

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Nokia: Budjettimallin WP7 ja 41 megapikselin kamerapuhelinTom's Hardware kävi tarkastamassa Barcelonassa, Espanjassa tämänvuotisen Mobile World Congress -tapahtuman. Ensimmäisen päivän jälkeen halusimme jakaa hieman kokemuksiamme lukijoille pressikonferensseista ja yksityistilaisuuksista ennen esittelytilaan siirtymistä.Microsoft ja Nokia ovat parhaillaan laajentamassa Windows Phone 7 -ekosysteemiä mahdollisimman suurelle yleisölle, mikä tarkoittaa hieman lisää huomiota muuten varjoon jääville budjettitason puhelimille.

Nokian uusi Lumia 610:n 800 Mhz:n yhdellä Snapdragon-ytimellä varustettu edustaa WP7-älypuhelinten alinta kategoriaa. Microsoft on tätä varten vastikään tiputtanut WP7:n laitteistovaatimuksia alemmaksi, ja Nokia on näin onnistunut karsimaan Lumia 610:n kustannuksia, suositushinnan jäädessä 189 euroon.
Nokia ei ole kuitenkaan hylännyt alemman kategorian S40-puhelimiaan. MWC-messuilla se julkaisi Asha 203, 202 ja 302 -puhelimet. Kuten sopii olettaa, niistä ei löydy kaikkia älypuhelinten ominaisuuksia, mutta ne ovat kuitenkin riittäviä perusyhteydenpitoon, ja ne onkin suunnattu pääasiassa kehittyville markkinoille.MWC-messujen puhutuimpia julkaisuja oli Nokian 808 PureView, jossa on huima 41 megapikselin kamera. Se käyttää Nokian muiden kamerapuhelinten tapaan Carl Zeiss -linssiä, mutta linssi on epätyypillinen asfäärinen linssi.

Nokian mukaan kamera toimii hyvin vähävaloisissa tiloissa, ja siinä käytetty teknologia on alunperin kehitetty satelliittikuvaukseen Toshiban toimesta. Linssi on ei itsessään ole erityinen, mutta aukon maksimilaajuus on F2.4. Ainoa pettymys julkaisussa lienee se, että 808 PureView käyttää Symbian Belle -käyttöjärjestelmää.Kommentoi artikkelia